Dell paait aandeelhouders op weg naar beursnotering

16-11-2018 | door: Witold Kepinski

Dell paait aandeelhouders op weg naar beursnotering

Dell Technologies is van plan meer te kapitaal besteden aan de geplande terugkeer naar de aandelenmarkt, onder andere om de Dell aandeelhouders beter te belonen. Michael Dell wil verder op weg naar een beursnotering zijn schulden verminderen en de bedrijfsstructuur vereenvoudigen.

In plaats van 109 Amerikaanse dollar per aandeel, biedt de Dell zijn aandeelouders nu 120 dollar per 'tracking' aandeel. Dell is bereid om op deze manier 14 miljard dollar te spenderen. Onder de activistische aandeelhouder Icahn willen grote aandeelhouders meer geld zien voordat Dell naar de beurs gaat.

Toen Dell in 2016 cloudspecialist VMware overnam, bleef de Dell genoteerd op de beurs met een DVMT 'tracking' aandeel. Dell is nu van plan om een bod in contanten te doen voor de resterende eigenaars van deze trackingvoorraden, waaronder de Amerikaanse miljardair Carl Icahn, om VMware volledig over te nemen en tegelijkertijd Dell naar de aandelenmarkt te brengen.

Dell Technologies gaat zijn aandeelhouders vragen om in het vierde kwartaal te stemmen over de voorgestelde wijzigingen in de relatie met VMware.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware