Atos maakt op AI gebaseerde HPC-simulaties mogelijk met BullSequana hybride supercomputer
19-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Atos maakt op AI gebaseerde HPC-simulaties mogelijk met BullSequana hybride supercomputer

Atos introduceert de BullSequana XH2000. Met deze hybride supercomputer speelt het bedrijf in op de groeiende behoefte naar High Performance Computing om werkgerelateerde processen te verwerken op locatie en in zowel publieke als private cloud-omgevingen.

De BullSequana XH2000 kan gelijktijdig geconvergeerde werkprocessen verwerken op basis van onder meer HPC-simulaties, kunstmatige intelligentie en deep learning. Dit maakt het mogelijk voor organisaties om de beperkingen van traditionele simulaties achter zich te laten en nieuwe applicaties te ontdekken, wat de weg vrij maakt voor versnelde transformaties en innovaties.

Behoefte aan steeds meer rekenkracht

Doordat steeds meer werkprocessen zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie hebben bedrijven behoefte aan een steeds grotere rekenkracht. De BullSequana XH2000 ondersteunt de laatste CPU- en GPU-processor en accelerator-architecturen, waaronder Marvell ThunderX2 Arm, NVIDIA Volta V100, Intel Xeon-processors en de laatste AMD EPYC Rome. Het is de eerste supercomputer van Atos die AMD-processors ondersteunt. De BullSequana XH2000 biedt een keuze uit verschillende technologieën die met verschillende systemen verbonden kunnen worden, inclusief InfiniBand HDR en BXI (Bull eXascale Interconnect) en Fast Ethernet.

De BullSequana XH2000 is volledig schaalbaar. Haar open Sequana-architectuur maakt het systeem compatible met toekomstige computing blade and interconnect technologiën, zodat het systeem kan worden geüpgraded. Het is geschikt voor toepassing in exascale computersystemen en volgens Atos in staat om tegen 2020 een exaflop (een triljoen operaties per seconde) te verwerken.

Ultra-energie-efficiënt

De BullSequana XH2000 verbruikt tien keer minder energie dan bestaande systemen. De supercomputer is volledig watergekoeld met behulp van de door Atos gepatenteerde Direct Liquid Cooling-oplossing, die energieconsumptie minimaliseert door het gebruik van warm water tot 40°C. “Met deze introductie onderstreept Atos haar strategie gericht op het aanbieden van HPC-rekenkracht aan onderzoekscentra en organisaties die onderzoeksprojecten willen uitvoeren en hiermee hun innovatiekracht willen vergroten”, vertelt Pierre Barnabé, COO Big Data & Security van Atos.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters