Wouter Hoeffnagel - 17 november 2018

BlackBerry neemt AI en security specialist Cylance over

BlackBerry neemt Cylance, gespecialiseerd in Artificial Intelligence (AI) en cyberbeveiliging, over. Met de overname is een bedrag van 1,4 miljard dollar gemoeid. De overname wordt naar verwachting voor het einde van BlackBerry’s huidige fiscale jaar (februari 2019) wordt afgerond.

“Cylance gaat direct toegevoegde waarde leveren aan het portfolio van BlackBerry op het gebied van AI en cyberbeveiliging, met name voor UEM en QNX. We kijken ernaar uit om met het nieuwe team aan de slag te gaan en onze expertise uit te breiden”, zegt John Chen (foto), Executive Chairman en CEO van BlackBerry. “Doordat we Cylance’s deskundigheid kunnen toevoegen aan onze privacy-, mobiliteits- en andere geïntegreerde systemen, wordt BlackBerry Spark onmisbaar bij de realisatie van het Enterprise of Things (EoT).”

Veiligheid vormt barrière voor IoT-projecten

Uit Gartner’s meest recente onderzoek naar het Internet of Things (IoT) blijkt dat veiligheid de belangrijkste barrière is voor het succes van het IoT (35 procent). Privacy (25 procent) en potentiële risico’s en aansprakelijkheden (25 procent) staan ook in de top vijf.

Cylance past AI, algoritmes en machine learning toe bij de ontwikkeling van cybersecuritysoftware. De software blijkt erg effectief te zijn bij het voorspellen en voorkomen van zowel bekende als onbekende dreigingen voor vaste endpoints. De oplossingen van het snelgroeiende bedrijf werken zowel online als offline en vereisten een minimale hoeveelheid geheugen en rekenkracht. Cylance is opgericht in 2012 heeft meer dan 3.500 actieve zakelijke klanten, waarvan meer dan twintig procent in de Fortune 500 staat.

“Ons in cyberbeveiliging gespecialiseerde personeel past perfect bij BlackBerry. Onze klanten, teams en technologieën kunnen onmiddellijk profiteren van het wereldwijde bereik van BlackBerry", zegt Stuart McClure, Co-Founder, Chairman en CEO van Cylance. "Wij combineren graag BlackBerry’s expertise in mobiliteitsoplossingen en beveiliging met onze geavanceerde AI-technologie zodat we dit in een enkel platform kunnen aanbieden.”

Afzonderlijke bedrijfsunits

BlackBerry verwacht dat Cylance na het afronden van de transactie als afzonderlijke bedrijfsunit binnen BlackBerry Limited zal gaan werken.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!