Trend Micro en Moxa gaan joint venture aan rond beveiliging IIoT-omgevingen

16-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Trend Micro en Moxa gaan joint venture aan rond beveiliging IIoT-omgevingen

Trend Micro, leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaat een joint venture aan met Moxa, leveranicer van industriële communicatie en netwerken. De partijen hebben een intentieverklaring getekend voor het oprichten van een joint venture genaamd TXOne Networks. Deze nieuwe onderneming focust op de security-behoeften binnen hedendaagse IIoT-omgevingen, zoals smart manufacturing, smart city en smart energy.

Van oudsher werken IT en Operations Technology (OT) binnen de industriesector als geïsoleerde, onafhankelijke afdelingen met gescheiden teams en elk hun eigen eisen en doelstellingen. Veel machines en apparaten in organisaties zijn oorspronkelijk niet bedoeld voor koppeling met het bedrijfsnetwerk, waardoor ze veiligheidshalve vaak niet eenvoudig geüpdatet of gepatcht kunnen worden. Om een IIoT-omgeving veilig te houden is het echter van belang deze apparaten te beveiligen, ownership duidelijk in kaart te hebben en een holistische visie te bieden op het groeiende aanvalsoppervlak van ondernemingen.

Krachten bundelen

Trend Micro, grootaandeelhouder van TXOne Networks, onderzocht in het beginstadium de mogelijke uitdagingen van IIoT-stakeholders en heeft op meerdere vlakken gewerkt aan het beveiligen van het gehele ecosysteem - van datacenter tot apparaat. Moxa is protocolexpert en heeft meer dan 30 jaar ervaring met industriële netwerken. TXOne Networks brengt deze sterke punten samen en beantwoordt zo aan de groeiende veiligheidsbehoeften van de industriële sector, waaronder smart fabrieken die een eenduidige oplossing nodig hebben om meer inzicht te krijgen in zowel apparaten als protocollen. Deze gecompliceerde omgevingen bestaan uit meerdere lagen binnen én tussen IT en OT, die allen bescherming nodig hebben. Wie verantwoordelijk is voor security, is van oudsher echter onduidelijk.

“Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe onderneming en hoe Trend Micro erin blijft slagen onderscheidende, en toch ook gerichte, stappen te nemen. Dat zorgt ervoor dat onze teams gefocust blijven op onze kernkwaliteiten, maar maakt het tegelijkertijd mogelijk klanten beter te bedienen en in nieuwe markten te groeien”, zegt Eva Chen (foto), CEO van Trend Micro. “Deze samenwerking met Moxa combineert in totaal meer dan 60 jaar ervaring en maakt het mogelijk om beter inzicht te krijgen in en bescherming te bieden aan een groter deel van organisaties, inclusief deze belangrijke maar vaak overgeslagen OT-omgevingen."

Security gateways, endpoint agents en netwerksegmentatie

TXOne Networks gaat security gateways, endpoint agents en netwerksegmentatie bouwen voor inzicht in, bescherming en beheer van operationele technologie en apparatuur. In tegenstelling tot sommige oplossingen die enkel gefocust zijn op het (via detectie) beschermen van de middelen die zich het dichtst bij de IT-laag bevinden, zit TXOne Networks dicht op de OT-laag. Het biedt proactieve, actuele en eenvoudig implementeerbare oplossingen om de wereld van ICS (Industrial Control Systems) te beschermen.

De oplossingen van TXOne Networks stellen OT-klanten in staat hun netwerkinfrastructuur verder te optimaliseren voor (nieuwe) kansen op het gebied van IIoT. Legacy en heterogene netwerken worden samengebracht in één ‘industry-grade Ethernet-backbone’ en het veiligheidsniveau van het gehele communicatienetwerk wordt verhoogd. Dit zorgt voor continue productiviteitsverhoging en kostenverlaging. De services van TXOne Networks omvatten security risk assessment, security breach response en toegang tot threat intelligence van Trend Micro Research en het Zero Day Initiative (ZDI).

Terug naar nieuws overzicht
Security