Wouter Hoeffnagel - 19 november 2018

Getronics introduceert de Investment Services Group

Getronics introduceert de Investment Services Group image

Getronics investeert de Investment Services Group (ISG). Deze nieuwe afdeling voor technologie- en IT-diensten is uitsluitend gericht op het vervullen van de behoeften van private equity-fondsen en investeringsbanken die nieuwe waarde in bedrijven wil scheppen of vrijmaken.

De ISG van Getronics levert een one-stop-IT-shop voor beleggers en biedt audits vóór de transactie, voorstellen voor initiële integratie, transformatie en beheerde dienst/IT-outsourcing van Getronics’ centrale IT-platform. Vooraf aan acquisities vult ISG het onderzoek van Private Equity (PE)-bedrijven aan en brengt de waardescheppende mogelijkheden van doelondernemingen in kaart. Ook biedt ISG PE-bedrijven inzicht in het IT-landschap en de bedrijfsprocessen van hun doelonderneming, maar ook in hoe digitalisering dat bedrijf zal beïnvloeden.

Overgenomen partijen transformeren

Zodra een acquisitie is afgerond helpt ISG overgenomen partijen te transformeren. Het pakt daarbij vier belangrijke componenten van waardecreatie aan en levert de oplossingen die hiervoor zorgen: mensen, gebouwen, aankoop en prestaties. ISG zorgt voor de contracten van deze beheerde diensten/IT-outsourcing op basis van een gedeeld risico. Dit doet de afdeling door het commerciële voorstel te koppelen aan specifieke resultaten. Dit zorgt voor een gericht engagement op basis van tastbare bedrijfsresultaten. Via digitale analyse kan een plan van honderd dagen worden gevolgd met dashboardtechnologie die schone gegevens uit meerdere bronnen haalt om resultaten te controleren.

Mark Cook, vicevoorzitter van Getronics en algemeen directeur van de nieuwe Investment Services Group: “Nieuwe, door PE verworven bedrijven hebben een duidelijke omzet- en kostensynergie om voor hun financieel succes te zorgen. Bij ISG zijn we in staat om vóór M&A grondig onderzoek uit te voeren en ons vervolgens in te zetten voor de financiële resultaten die in de businesscase vermeld staan. Dit gaat van diensten voor de transformatie van technologie, over vastgoed als een dienst (real estate as a service) en aankoop als een dienst tot en met digitale analyse en personeelsbeheer: een uniek voorstel aan PE-beleggers en hun operationele teams na transactie.”

In januari 2019 van start

De ISG-afdeling van Getronics gaat van start in januari 2019. Getronics heeft al diverse private equity-klanten, zoals Advent International, The Carlyle Group, Fidelity Investments en Terra Firma.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!