Wouter Hoeffnagel - 18 november 2018

IMF-topvrouw: 'Centrale banken moeten eigen cryptovaluta uitgeven'

IMF-topvrouw: 'Centrale banken moeten eigen cryptovaluta uitgeven' image

Centrale banken moeten het uitgeven van eigen cryptovaluta serieus overwegen. Dit zegt Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op een congres in Singapore. Cryptovaluta bieden volgens Lagarde verschillende voordelen, waaronder veiligheid en privacy van gebruikers.

Dit meldt het ANP. Cryptovaluta staan erom bekend onder andere door cybercriminelen te worden gebruikt om illegaal verkregen geld wit te wassen en inkomsten uit cybercrimecampagnes op anonieme wijze in handen te kunnen krijgen. Lagarde stelt dat dit slechte imago van cryptovaluta kan worden aangepakt door centrale banken indien zij bij de uitgifte van cryptovaluta uitzoeken of gebruikers te goede trouw zijn. De topvrouw van het IMF stelt dat de identiteit van gebruikers alleen zou moeten worden gedeeld met derde partijen indien dit wettelijk verplicht is.

Daarnaast is Lagarde van mening dat cryptovaluta een zegen kunnen zijn voor armere regio's, waar vaak elektronische betalingssystemen van banken niet beschikbaar zijn. Ook kan digitale valuta als back-up betalingsmiddel dienen indien reguliere betalingssystemen uitvallen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!