Witold Kepinski - 17 november 2018

Google Cloud CEO Diane Greene vervangen door Oracle icoon Thomas Kurian

Google Cloud CEO Diane Greene wordt vervangen door Oracle icoon Thomas Kurian. Dat kan goed nieuws zijn voor de partners omdat Kurian een robuust ecosysteem van partners kan opbouwen.

Greene zei in een blogpost dat ze van plan is af te treden van haar rol als CEO van Google Cloud in januari na drie geweldige jaren en dat Kurian, die op 26 overgaat naar Google, haar functie gaat vervangen.

"Toen ik in december 2015 full-time lid werd van Google om Cloud te gebruiken, heb ik mijn familie en vrienden verteld dat dit voor twee jaar zou zijn," schreef Greene in de post. "Nu, na een ongelofelijk stimulerende en productieve drie jaar, is het tijd om de passies die ik al lang heb gehad in mentorschap en onderwijs, te gebruiken."

Google moet flink aan de bak met zijn Google Cloud propositie. Zowel Microsoft als Amazon Web Services (AWS) hebben krachtige applicatie-ecosystemen gebouwd die tools en expertise op de markt brengen via channel partners.  Google Cloud heeft nog niet veel partners in de middenmarkt en het MKB.

Microsoft en AWS lopen vooruit rond samenwerking met big data analyse en AI-gebaseerde onafhankelijke softwareleveranciers (ISV's). Genoeg werk aan de winkel voor Kurian.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!