Witold Kepinski - 19 november 2018

IBM introduceert nieuwe services om cloudmigratie te automatiseren

IBM heeft nieuwe diensten gelanceerd om bedrijven te helpen het complexe proces van migratie en modernisering van applicaties naar cloudprocessen te versnellen en een hybride, multicloud-strategie te volgen om hun bedrijf te versnellen transformatie. Met nieuwe functies die beschikbaar zijn in de IBM Cloud Migration Factory introduceert IBM Services nieuwe automatiseringshulpmiddelen om de tijd te verminderen van het verplaatsen en moderniseren van de infrastructuur, gegevens, applicaties en workloads van een organisatie zo meldt IBM.

De meeste bedrijven bevinden zich volgens IBM momenteel in de eerste fasen van hun cloudreis. Terwijl bedrijven hun bedrijfsmodellen en -processen in de volgende fase van hun reis willen innoveren, hebben ze behoefte aan een open benadering voor het ontwikkelen, uitvoeren en implementeren van applicaties in een multicloud-omgeving. Volgens onderzoek van IBM's Institute for Business Value is 98 procent van de ondervraagde organisaties van plan om tegen 2021 meerdere hybride clouds te gebruiken.

Migratie

De veilige migratie van de bestaande infrastructuur van een organisatie naar de cloud kan volgens IBM een ontmoedigend proces zijn, waarbij doorgaans een veelzijdige benadering vereist is die re-hosting, re-platforming, re-archivering en modernisering omvat, die weken tot enkele maanden kan duren, afhankelijk van over de gereedheid en het volume van te migreren applicaties. Bij het creëren van hybride en multicloud gebaseerde omgevingen, staan bedrijven voor de uitdaging om grote hoeveelheden data, services en workflows te verplaatsen en te beheren zonder verstoring van het bedrijf te veroorzaken. Adequate inzichten over migratiepatronen, risico's en afhankelijkheden zijn nodig om een betrouwbare, uitvoerbare en snelle migratie-aanpak te ontwikkelen.

IBM Cloud Migration Factory

De IBM Cloud Migration Factory wordt aangedreven door IBM's Cloud Innovate-methodologie om applicaties te verplaatsen naar cloud-en moderniseren portefeuilles op een cloud-platform zo meldt de leverancier. IBM Services heeft meer dan 100.000 migraties voltooid en heeft klanten geholpen bij het kiezen van de juiste strategie voor cloud-acceptatie, terwijl ze multi- loud-platformondersteuning bieden. Met nieuwe geautomatiseerde detectiehulpmiddelen, AI-mogelijkheden en accelerators verzamelt IBM Cloud Migration Factory inzichten waarmee IBM Services de IT-omgeving van een klant beter kan begrijpen en op de juiste manier kan aangeven waar toepassingen en gegevens moeten worden verplaatst om verstoring van het bedrijf te voorkomen.

Deze nieuwe toolset bevat diep inzichtelijke algoritmen op basis van ervaringen uit jarenlange complexe migratie en moderniseringen die de nauwkeurigheid van de planning verbeteren en risico's verminderen door afhankelijkheden en technische en procesuitdagingen al veel eerder in de levenscyclus bloot te leggen. Met deze innovatieve mogelijkheden maakt IBM Cloud Migration Factory een snellere en snellere acceptatie van de cloud op meerdere platforms mogelijk.

Mitsubishi

"Bij Mitsubishi Motors Australia was de groei behoorlijk aanzienlijk en we hebben behoefte aan onze applicaties en infrastructuur om voorop te lopen." Verhuizen naar een cloud-omgeving was voor ons de sleutel om innovatie met behendigheid en snelheid in de hele organisatie te stimuleren ", aldus Mark Tiddy, CIO van Mitsubishi Motors Australia. "Sinds we zijn gemigreerd naar IBM Cloud, hebben we niet alleen een vermindering van 20 tot 30 procent gezien in onze bedrijfskosten, maar we zijn nu ook in een betere positie om snel nieuwe technologieën toe te passen die een kritieke impact hebben op de auto-industrie en de sleutel leveren operationele voordelen voor onze organisatie IBM Services zorgde voor een vlekkeloze implementatie door een robuust, volledig geïntegreerd leveringsmodel in te brengen met elementen die niet alleen de toepassingskant maar ook de infrastructuur ondersteunden, en, nog belangrijker, alle migratieactiviteiten op de achtergrond werden voltooid zonder verstoring voor het bedrijf. "

"Migratie naar de cloud en de transformatie naar een hybride multicloud IT-werkomgeving wordt vaak met anticipatie en angst bekeken en als gecompliceerd ervaren," zegt Sangita Singh , General Manager van Global Cloud Consulting Services, IBM. "Bedrijven hebben een aanpak nodig die ervoor zorgt dat hun datamigratie soepel en snel verloopt, en dat kritieke applicaties en functies optimaal functioneren tijdens het proces .Inbedding van automatisering en AI in het migratieproces van de IBM Cloud Migration Factory biedt klanten een versneld pad naar cloud, helpen om de impact op de bedrijfsvoering te verminderen."

Signify

Signify, een speler op het gebied van verlichting en genomineerd voor een Dutch IT-channel Award, nam bijvoorbeeld een hybride strategie aan, waarbij meer lokale applicaties naar een private cloud moesten worden verplaatst en een andere set van ongeveer 120+ servers naar nieuwe vernieuwde omgevingen in Signify werd gemigreerd. IBM Services werkte met Signify om de beste aanpak te identificeren en werd na herbestemming van de belastingen systematisch gemigreerd met minimale downtime tijdens de overgang naar de cloud. "Met IBM zijn we een zeer uitdagend programma gestart om ons IT-landschap te rationaliseren en te moderniseren met behulp van zowel IBM Cloud Private als on-premises omgevingen", aldus Toine Lodewijks , IT-manager bij Signify, verantwoordelijk voor industriële en IT-site-activiteiten. "Het IBM-team heeft blijk gegeven van zeer goede kennis en een teammentaliteit in nauwe samenwerking met het Signify-team .We waarderen het IBM-team dat zich tijdens weekends en na kantooruren inspant om de gestelde migratie- en transformatie-doelstellingen te behalen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!