Docker en MuleSoft werken samen om digitale transformatie te versnellen

Docker en MuleSoft werken samen om digitale transformatie te versnellen

19-11-2018 | door: Witold Kepinski

Docker en MuleSoft werken samen om digitale transformatie te versnellen

Docker, speler op het gebied van containerplatforms voor ondernemingen, en MuleSoft, leverancier van het platform voor het bouwen van applicatienetwerken en onderdeel van Salesforce, hebben een nieuw partnerschap aangekondigd waarmee klanten hun applicaties kunnen moderniseren en gegevens kunnen ontgrendelen om sneller te kunnen innoveren dan ooit tevoren zo beweren de twee partijen.

De organisaties van vandaag staan volgens de twee partners onder druk om hun bedrijf digitaal te transformeren, maar worstelen om een steeds groter aantal applicaties, gegevens en apparaten bij te houden. MuleSoft en Docker maken het samenvoegen, moderniseren en verbinden van bedrijfskritieke applicaties en data eenvoudiger, wat klanten en klanten fundamenteel in staat stelt om naar de cloud te verhuizen, een nieuw concurrentievoordeel te behalen en digitale transformatie te realiseren aldus de twee partijen.

"De missie van MuleSoft is om organisaties te helpen sneller te veranderen en te innoveren door het eenvoudig te maken om de applicaties, gegevens en apparaten van de wereld met elkaar te verbinden", aldus Greg Schott, CEO van MuleSoft. "Door samenwerking met Docker maken we het onze klanten gemakkelijker om hun bestaande infrastructuurinvesteringen te benutten en profiteren ze van nieuwe technologieën in een applicatienetwerk om aan veranderende bedrijfsbehoeften te voldoen."

SaaS

Of ze nu door SaaS worden geleverd of in eigen beheer, toepassingen zijn de levensader van elk bedrijf. En het zijn vaak de bestaande oudere applicaties die enkele van de meest bedrijfskritieke gegevens en processen beheren en uiteindelijk een rol spelen bij het leveren van bedrijfsdifferentiatie. Het Docker Enterprise-containerplatform ontsluit het volledige potentieel van deze bestaande toepassingen door ze te moderniseren door middel van containervervoer - zonder code te veranderen - waardoor ze veiliger, wendbaarder en draagbaarder worden in de cloud aldus Schott.

"Bedrijven in alle sectoren adopteren Docker Enterprise om een hybride cloudstrategie mogelijk te maken voor hun bedrijfskritieke verouderde applicaties. Daarbij realiseren onze klanten aanzienlijke kostenbesparingen, keuze en veiligheid en flexibiliteit, "aldus Steve Singh, CEO van Docker. "In samenwerking met MuleSoft hebben onze gezamenlijke klanten nu toegang tot gegevens van elk systeem, zodat zij Docker Enterprise kunnen gebruiken om een breed scala aan innovatieve toepassingen te bouwen die hen helpen hun klanten beter te begrijpen en van dienst te zijn."

Developers

Door het Anypoint Platform van MuleSoft met Docker Enterprise te combineren, kunnen toepassingen eenvoudig worden geïntegreerd met gegevens en systemen in de hele onderneming, waardoor organisaties en de miljoenen ontwikkelaars die al bekend zijn met Docker de volgende generatie van kunnen maken. cloud-native applicaties en ervaringen, aldus Singh.

Concreet betekent dit partnerschap nieuwe mogelijkheden voor wederzijdse klanten op drie gebieden:

Legacy-applicaties met API's, gemoderniseerd met Docker Enterprise, kunnen onmiddellijk worden aangesloten op het applicatienetwerk van de klant dat is gebouwd met MuleSoft. Dit stimuleert meer hergebruik en samenwerking, terwijl het beveiligen en beheren van applicaties via Anypoint Platform.

Voor legacy-applicaties zonder API's zullen MuleSoft en Docker een reeks hulpmiddelen leveren - inclusief automatiseringstools, blauwdrukken en starterspakketten - voor klanten en partners om deze applicaties sneller en effectiever te containeren en te moderniseren.

Nieuwe applicaties die in Docker zijn gemaakt, worden automatisch beveiligd, toegankelijk en vindbaar via Anypoint Platform. Omdat elke nieuwe toepassing nieuwe services in het applicatienetwerk van de klant blootlegt, profiteren organisaties van meer hergebruik en flexibiliteit, terwijl ze ook de productiviteit van ontwikkelaars verbeteren.

Microservices

Door deze samenwerking verminderen klanten de complexiteit, verlagen ze de kosten en evolueren ze naar een moderne microservicesarchitectuur waarmee ze sneller dan ooit nieuwe producten en services kunnen leveren.

Salesforce Ventures investeert in Docker voor verdere groei van het bedrijf. Salesforce Ventures heeft geïnvesteerd in Docker, waardoor het bedrijf nog beter in staat is om organisaties te helpen bij het versnellen van digitale transformatie en cloudmigratie door oudere applicaties te moderniseren en innovatie van ontwikkelaars in nieuwe applicaties te stimuleren. Deze investering zorgt ook voor een betere afstemming tussen MuleSoft en Docker, waardoor beide bedrijven gezamenlijke klanten beter kunnen bedienen.

Terug naar nieuws overzicht
Software