Witold Kepinski - 19 november 2018

Linxdatacenter Warschau overgenomen door EdgeConneX

Linxdatacenter Warschau overgenomen door EdgeConneX image

EdgeConneX, gespecialiseerd in wereldwijde datacenteroplossingen aan de rand van het netwerk, kondigt de overname van het Linxdatacenter aanfaciliteit in Warschau, Polen.

EdgeConneX's brede klantenkring van netwerk-, content- en cloudserviceproviders is op zoek naar een betere oplossing om hun gelokaliseerde en latentiegevoelige vereisten voor Centraal- en Oost-Europa te ondersteunen. Bovendien wordt de vraag specifiek in Polen gedreven door een toegenomen acceptatie van hybride cloud, dataregelingen en de mogelijkheid om de toegangspoort tot de buurlanden te zijn. Met name voorspellen experts dat Warschau klaar is om een van de digitale zwaargewichten van Europa te worden, en de overname van Linxdatacenter Warschau, een gerenommeerd, carrier-neutraal datacenter in het hart van Warschau, stelt klanten in staat deel uit te maken van een sterk verbonden digitaal ecosysteem.

De nieuw verworven EdgeConneX-faciliteit biedt de flexibiliteit om implementaties te ondersteunen, variërend van afzonderlijke racks tot grote aangepaste kooien of pods en heeft de mogelijkheid om te schalen om toekomstige vereisten voor capaciteitsuitbreiding te ondersteunen. Via een divers glasvezelpad kunnen klanten verbinding maken met het naburige ecosysteem LIM-Building.

"We zijn erg verheugd om onze uitbreiding naar Warschau aan te kondigen en om met Linxdatacenter samen te werken aan een soepele overgang om de hoge klantenserviceniveaus die al aanwezig zijn voort te zetten", aldus Dick Theunissen, Managing Director van EMEA, EdgeConneX. "Terwijl we wereldwijd blijven uitbreiden, zijn we klaar om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten om hen in staat te stellen de snelste en meest betrouwbare cloud-, content-, netwerk- en andere diensten aan hun klanten te leveren".

"We zijn blij dat onze klanten van het datacenter in Warschau in de toekomst zullen worden bediend door EdgeConneX", aldus Heiko H. Koop, CEO van Linxdatacenter. "We verheugen ons op de overgang van ons datacentrum in Warschau en het lokale ondersteuningsteam, wat zal helpen zorgen voor een naadloze integratie van klanten in de EdgeConneX-activiteiten. De desinvestering van het datacenter van Warschau past bij onze bedrijfsstrategie voor 2020, waarbij we ons concentreren op onze cloudactiviteiten en onze Russische activa behouden ".

De marktuitbreiding van EdgeConneX in Europa zal selectief blijven, gebaseerd op de specifieke klantvraag, die het bedrijf naar bepaalde markten drijft. EdgeConneX werkt samen met zijn klanten om hun oplossingen te definiëren en in te schakelen door te bepalen waar hun voorsprong moet worden geïmplementeerd of gebouwd, optimale locaties te selecteren, premiumfaciliteiten te ontwerpen en vervolgens snel infrastructuur te implementeren, terwijl ze ook oplossingen zoeken voor hun schaalbare vereisten voor stroomvoorziening en connectiviteit. Van 100 kW tot 100 MW, EdgeConneX kan elke faciliteit op elke markt wereldwijd bouwen om elke implementatie voor zijn klanten te ondersteunen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!