Witold Kepinski - 19 november 2018

RPA specialist UiPath krijgt nieuwe kapitaalinjectie

RPA specialist UiPath krijgt nieuwe kapitaalinjectie image

UiPath, speler in robotica-procesautomatisering (RPA), heeft een uitbreiding van haar serie C-financiering gesloten met een strategische investering van IVP, Madrona Venture Group en Meritech Capital. Met deze verlenging toegevoegd aan de eerste afsluiting van de Series C -ronde die in september werd aangekondigd, is de UIPath Series C-financiering nu in totaal 265 miljoen dollar bij een waardering van 3 miljard dollar. De investeringsronde werd geleid door CapitalG en Sequoia Capital.

Naast het binnenhalen van sterke partners om UiPath te ondersteunen, werd de financieringsuitbreiding gecreëerd door werknemers in staat te stellen enige liquiditeit te verwerven. Medewerkers werden uitgenodigd om deel te nemen aan dezelfde aandelenkoers die investeerders in de ronde ontvingen.

"Ik ben vereerd om IVP, Madrona Venture Group en Meritech Capital als nieuwe investeerders in UiPath te hebben. Hun leiderschap en begeleiding zullen ongetwijfeld ons helpen het Automation First-tijdperk voor klanten overal te blijven bepalen en leiden. UiPath heeft veel financieringsmogelijkheden gehad en ik geloof dat we de beleggers hebben geselecteerd die het beste aansluiten bij onze cultuur en overtuigingen. Ik ben vernederd als het syndicaat van onbetwistbare durfkapitaalbedrijven van topniveau die geloven in UiPath en onze toekomst steunen", aldus UiPath CEO en mede-oprichter Daniel Dines (foto). "Bovendien is het een belangrijk UiPath-principe om het succes van het bedrijf op een zinvolle manier met onze hardwerkende en oude werknemers te delen en we waren verheugd dat we de mogelijkheid konden uitbreiden, naar hun persoonlijke keuze."

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!