Witold Kepinski - 19 november 2018

AMD neemt high-performance datacenter computing naar volgende fase

AMD zegt haar totale toewijding aan datacenter computing-innovatie te tonen door details te geven over de aankomende 7nm computer- en grafische productportfolio die is ontworpen om de mogelijkheden van het moderne datacenter te vergroten.

Tijdens het evenement heeft AMD nieuwe details over de aankomende "Zen 2" processorkernarchitectuur gedeeld, zijn nieuwe chip-gebaseerde x86 CPU-ontwerp gedetailleerd, de 7nm AMD Radeon Instinct MI60 grafische accelerator gelanceerd en de eerste openbare demonstratie van zijn volgende generatie geleverd 7nm EPYC  -serverprocessor met codenaam "Rome".

Amazon Web Services (AWS), 's werelds meest uitgebreide en breed geadresseerde cloudplatformbedrijf, sloot zich aan bij AMD tijdens het evenement en kondigde de beschikbaarheid aan van drie van zijn populaire instantiefamilies op de Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), mogelijk gemaakt door de AMD EPYC  -processor .

"De meerjarige investeringen die we hebben gedaan in de routekaarten voor hardware en software van ons datacenter, zorgen voor een groeiende acceptatie van onze CPU's en GPU's voor cloud-, enterprise- en HPC-klanten," zei Lisa Su (foto), president en CEO van AMD. "We zijn goed gepositioneerd om ons momentum te versnellen terwijl we in de komende kwartalen het breedste, meest krachtige portfolio van datacenter-CPU's en GPU's introduceren met toonaangevende 7nm-procestechnologie."

Lees meer op de site van AMD.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!