Witold Kepinski - 19 november 2018

Intel Xeon E-2100-processor voor instapservers

Intel Xeon E-2100-processor voor instapservers image

Intel heeft twee nieuwe leden van zijn Intel Xeon processorportfolio aangekondigd: de geavanceerde prestaties van Cascade Lake (die naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden uitgebracht) en de Intel Xeon E-2100-processor voor instapservers. Deze twee nieuwe productfamilies bouwen voort op Intels 20-jarige bestaan van het Intel Xeon-platform en bieden klanten nog meer flexibiliteit om de juiste oplossing voor hun behoeften te kiezen zo beweert Intel. De leverancier neemt het hierbij op tegen de AMD EPYC 7601 processor.

"We blijven zeer gefocust op het leveren van een breed scala aan workload-geoptimaliseerde oplossingen die het best voldoen aan de systeemvereisten van onze klanten. De toevoeging van de geavanceerde prestatie-CPU's en Xeon E-2100-processoren van Cascade aan onze Intel Xeon-processor line-up toont eens te meer ons streven naar prestatie-geoptimaliseerde oplossingen voor een breed scala van klanten" zo meldt Lisa Spelman, Intel Vice President en General Manager van Intel Xeon-producten en datacentermarketing

Hoe Cascade Lake presteert volgens Intel: de geavanceerde prestaties van Cascade Lake vertegenwoordigen een nieuwe klasse Intel Xeon Scalable-processors die zijn ontworpen voor de meest veeleisende high-performance computing (HPC), kunstmatige intelligentie (AI) en IaaS-taken (infrastructure-as-a-service). De processor bevat een voor prestaties geoptimaliseerd multi-chippakket voor het leveren van maximaal 48 cores per CPU en 12 DDR4-geheugenkanalen per socket. Intel heeft de eerste details van de processor gedeeld voorafgaand aan de Supercomputing 2018-conferentie om meer inzicht te bieden in de uitgebreide innovaties van het bedrijf op het gebied van workloads.

Van de geavanceerde prestatieprocessoren van Cascade Lake wordt verwacht dat Intel de focus blijft houden op het aanbieden van workload-geoptimaliseerd leiderschap door zowel kernprestaties van de CPU-prestaties als support te bieden in workloads met beperkte bandbreedte. 

Hoe Intel Xeon E-2100 processoren de cloudbeveiliging verbeteren: Intel SGX op de Intel Xeon E-2100-processorfamilie levert op hardware gebaseerde beveiligings- en beheerfuncties om klantgegevens en -toepassingen verder te beveiligen. Deze functie is momenteel uniek voor de Intel Xeon E-processorfamilie en maakt nieuwe instapservers mogelijk met een Intel Xeon E-2100-processor voor een extra laag van door de hardware verbeterde beveiligingsmaatregelen bij gebruik met op de juiste wijze geschikte cloud-applicaties.

Met wie de Intel Xeon E-2100-processors helpen: De Xeon E-2100-processor is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven en cloudserviceproviders. De processor ondersteunt workloads die geschikt zijn voor instapservers, maar is ook toepasbaar in alle computersegmenten waarvoor uitgebreide gegevensbescherming vereist is voor de meest gevoelige workloads zo meldt de leverancier.

Kleine bedrijven die Intel Xeon E-2100 processorservers gebruiken, zullen profiteren van de verbeterde prestaties en gegevensbeveiliging van de processor. Ze stellen bedrijven in staat soepel te werken door de nieuwste oplossingen voor het delen van bestanden, opslag en back-up, virtualisatie en productiviteit van werknemers te ondersteunen, aldus Intel.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!