Bitcoin daling zet Nvidia aandeel onder druk

19-11-2018 | door: Witold Kepinski

Bitcoin daling zet Nvidia aandeel onder druk

Het einde van de Bitcoin-boom heeft een effect op het aandeel van videokaart specialist Nvidia zo blijkt na de presentatie van de derde kwartaal cijfers. De aandelen daalden tijdelijk met ongeveer 20 procent in de pre-trading afgelopen vrijdag 16 november nadat Nvidia beleggers had teleurgesteld met recente kwartaalresultaten en vooruitzichten.

Nvidia zag zijn omzet met 21 procent stijgen naar 3,2 miljard dollar. De nettowinst steeg naar 1,2 miljard dollar.  De GPU-omzet steeg met 25 procent. De omzet van de Tegra-processor daalde met 3 procent tot 507 miljoen dollar. De datacenter omzet bedroeg 792 miljoen dollar, een groei van 58 procent.

OEM

Het verloop van het vierde kwartaal is een schok voor aandeelhouders. Nvidia kondigt een omzet van ongeveer 2,7 miljard dollar - analisten hadden eerder 3,4 miljard verwacht. En in hetzelfde kwartaal van vorig jaar had Nvidia een goede omzet van 2,9 miljard dollar.

De andere impact van de afnemende crypto-activiteiten was een daling van de licentieverlening door derden: "OEM- en IP-inkomsten" daalden 23 procent tot 148 miljoen dollar.

Crypto-kater

De productie van Bitcoin voor digitale valuta vereist enorme computerbronnen. Grafische kaarten zoals van Nvidia zijn daarvoor optimaal.  Dit jaar verloor Bitcoin meer dan twee derde van zijn waarde. Nvidia had zich in deze situatie misrekend, zo meldt ceo Jensen Huang "De crypto-kater duurde langer dan we hadden verwacht."

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware