Wouter Hoeffnagel - 20 november 2018

Royole steekt 30 miljoen dollar in ontwikkeling van app voor opvouwbare smartphone

Royole steekt 30 miljoen dollar in ontwikkeling van app voor opvouwbare smartphone image

Het Chinese bedrijf Royole Corporation investeert 30 miljoen dollar in een 'Developer Support Project'. Dit project moet developers wereldwijd ondersteunen en motiveren om nieuwe apps te ontwikkelen voor de opvouwbare smartphone FlexPai. Het project moet resulteren in een software-ecosysteem voor de opvouwbare smartphone.

De FlexPai kan zowel opgevouwen als uitgevouwen worden gebruikt, waardoor het de draagbaarheid van een smartphone met de schermgrootte van een high-definition tablet heeft. FlexPai gebruikt het Water OS als basis voor applicaties, waardoor apps de schermformaten kunnen aanpassen tussen 4:3, 16:9 en 18:9 beeldverhoudingen. De smartphone is voorzien van een 7,8 inch OLED-scherm met een resolutie van 1920x1440 pixels en een pixeldichtheid van 308ppi. Het scherm wordt door Royole in eigen beheer geproduceerd in een fabriek in China. Het scherm kan 180 graden worden gevouwen en daarmee worden dubbelgeklapt.

"FlexPai is een nieuwe start voor ons", zegt Dr. Bill Liu. "En met het 'Developer Support Project' willen we het software-ecosysteem laten groeien, waardoor consumenten hun favoriete apps op een nieuwe manier kunnen ervaren."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!