Huawei ontwikkelt opvouwbare 5G-smartphone

20-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Huawei ontwikkelt opvouwbare 5G-smartphone

Huawei werkt aan een opvouwbare smartphone met ondersteuning voor 5G. Het apparaat wordt in februari aangekondigd op het Mobile World Congress in het Spaanse Barcelona.

Dit meldt het Zuid-Koreaanse ETNews. Dat Huawei aan een opvouwbare smartphone werkt is geen verrassing. Het bedrijf bevestigde in oktober al aan een dergelijk apparaat te werken. ETNews meldt dat de smartphone wordt voorzien van een scherm dat uitgevouwen 8 inch groot is en opgevouwen 5 inch. Het nieuwe apparaat biedt ondersteuning voor 5G-netwerken.

Concurrentie voor Royole en Samsung

Ook het Chinese bedrijf Royole en Samsung werken aan een opvouwbare smartphone. Royole presenteerde met de FlexPai begin november de eerste opvouwbare smartphone ter wereld. Dit apparaat wordt eind december geïntroduceerd op zowel de Chinese als Europese markt. Een woordvoerder van Royole bevestigde eerder echter aan Tweakers dat het apparaat in eerste instantie alleen Chinese providers ondersteunt en hierdoor in Europa vooralsnog niet bruikbaar is als smartphone.

Samsung toonde in november tijdens een presentatie in het Amerikaanse San Francisco eveneens een smartphone met opvouwbaar scherm. Het apparaat is voorzien van het 'Infinity Flex Display', dat volgens Samsung honderdduizenden keren opgevouwen kan worden. Om het scherm vouwbaar te maken is het scherm niet voorzien van glas, maar van een speciaal soort kunststof.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility