Pure Storage kondigt nieuwe clouddiensten op basis van AWS aan

20-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Pure Storage kondigt nieuwe clouddiensten op basis van AWS aan

Pure Storage kondigt de Pure Storage Cloud Data Services aan, een nieuw cloudaanbod dat draait op Amazon Web Services (AWS). Met deze nieuwe producten kunnen klanten investeren in één enkele opslagarchitectuur die het implementeren van applicaties zowel on-premises als in de publieke cloud mogelijk maakt. Zo kunnen zij flexibel en vrijwel overal waar zij willen hun data omzetten in waarde.

Door de mobiliteit van applicaties is het strategische belang van de infrastructuur exponentieel toegenomen. Dat geldt zeker als applicaties gekoppeld zijn aan opkomende technologieën zoals artificial intelligence (AI), machine learning (ML) en deep analytics. Alle typen applicaties – traditioneel en nieuw – vereisen een flexibele, locatie-onafhankelijke toegang tot data. Dit heeft een ingrijpende impact op de infrastructuur. Moderne organisaties hebben real-time toegang tot al hun data nodig. Dit betekent dat data ongehinderd moeten bewegen tussen on-premise opslag, en de cloud. Het gebrek aan een specifiek ontworpen strategische integratie tussen on-premises opslag en de cloud is tot nu toe een belangrijke barrière voor de mobiliteit van applicaties.

Cloud-kloof

“Er bestaat momenteel een ‘cloud-kloof’: de cloud is niet specifiek gebouwd voor de behoeften van enterprise organisaties terwijl een enterprise-infrastructuur niet zo gebruikersvriendelijk is als de cloud”, zegt Charles Giancarlo (foto), Chairman en CEO van Pure Storage. “Klanten moeten in staat zijn om de optimale infrastructuurkeuzes te maken, gebaseerd op wat het beste is voor hun IT-omgeving, niet beperkt door wat de technologie kan doen of waar die zich bevindt. De aankondiging van vandaag breidt Pure’s datacentrische architectuur uit naar de cloud. Hierdoor zijn klanten in staat om hybride applicaties te ontwikkelen die werkelijke mobiliteit, flexibiliteit en vrijheid bieden.”

De vraag van klanten maakt duidelijk dat een uniforme hybride-cloudarchitectuur het beste model is om de moderne organisatieslagkracht en flexibiliteit te geven. Vandaag de dag worden organisaties volgens Pure Storage te vaak gedwongen om te kiezen: óf on-premises, óf cloud. Het bedrijf stelt dat een hybride strategie de beste route is naar innovatie en operationele effectiviteit - een architectuur die toegang geeft tot alle clouds.

De juiste datastrategie

Niets is belangrijker voor hybride dan de juiste datastrategie, want data zijn essentieel voor efficiënte ontwikkeling van applicaties en mobiliteit van applicaties Pure brengt de cloud onder één noemer en levert een reeks datadiensten voor on-premises en cloud. Deze diensten maken consistente opslagvoorzieningen, API’s en veerkracht mogelijk, zodat applicaties maar één keer ontwikkeld hoeven worden en vervolgens overal kunnen draaien.

Tot de Pure Storage Cloud Data Services behoren:

  • Cloud Block Store for AWS – block storage die in de AWS cloud draait, ontwikkeld om bedrijfskritische applicaties in de cloud te kunnen draaien. Cloud Block Storage maakt hybride mobiliteit mogelijk en voegt nieuwe opslagdiensten toe aan applicaties.
  • CloudSnap for AWS – Cloudgebaseerde databescherming, ingebouwd in Pure FlashArray. CloudSnap maakt het mogelijk om FlashArray-snapshots makkelijk naar Amazon Simple Storage Service (AWS S3) te sturen. Dit zorgt voor een kosteneffectieve bescherming in de cloud, met flexibele recovery, zowel on-premises als in de cloud. Hierdoor kunnen applicaties eenmalig ontwikkeld worden en vervolgens overal binnen het hybride cloudmodel draaien.
  • StorReduce – Standaard cloudtechnologie voor de-duplicatie van data, ontworpen voor snelle, eenvoudige en kosteneffectieve back-up naar AWS S3 storage, samen met on-premises flash voor snelle recovery.

Hybride cloud-architectuur vereenvoudigen

Met de Pure Storage Data Services kunnen klanten gemakkelijker met een hybride cloud-architectuur werken. Zij kunnen applicaties makkelijk naar de cloud migreren en hybride applicaties bouwen die on-premises én in de cloud draaien. Ook kunnen zij de cloud gebruiken voor back-up en disaster recovery. Daarnaast kunnen zij grootschalige applicaties ontwikkelen die gebruikmaken van opslagmogelijkheden zoals datareductie, snapshots en multi-zone replicatie.

Pure helpt klanten op drie manieren:

  • Het bouwen van clouds. Organisaties kunnen private clouds bouwen on-premises of binnen gehoste omgevingen om de storage-as-a-service te bieden met de performance, beschikbaarheid en gebruiksgemak die klanten van Pure verwachten.
  • Stelt applicaties in staat om overal hybride te draaien. Niet alleen kunnen klanten applicaties on-premises of binnen hosted omgevingen draaien; zij kunnen deze ook draaien op Pure binnen AWS. Eén enkel storageplatform kan nu zowel on-premises als vanuit de cloud consistente opslagdiensten, APIs en veerkracht bieden.
  • Biedt overal databescherming. Klanten hebben de flexibiliteit om te kiezen voor betrouwbare back-up, recovery en retention opties voor hun specifieke behoeften, door vervanging van tape en disk met zeer snelle flash en kosteneffectieve cloudopslag.

Beschikbaarheid

Cloud Block Store bevindt zich in een gelimiteerde bètafase. Klanten kunnen voor deelname hier intekenen. Algemene beschikbaarheid is gepland voor medio 2019. CloudSnap is per direct leverbaar. StorReduce gaat een gelimiteerde bètafase in, waarvoor klanten zich hier kunnen intekenen. Algemene beschikbaarheid is gepland voor de eerste helft van 2019.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, Cloud
Cloud