Coforce en Kofax stellen Robotic Process Automation software beschikbaar

21-11-2018 | door: Redactie

Coforce en Kofax stellen Robotic Process Automation software beschikbaar

In Nederland is er veel onwetendheid over de inzet Robotic Process Automation en de rol die het kan betekenen in de digitale transformatie zo vinden Coforce en Kofax. De twee bedrijven willen organisaties kennis laten maken met software robots die terugkerende administratieve taken kunnen oppakken.

Maar liefst 95% van de organisaties die geautomatiseerde procesautomatisering (RPA) hebben geïmplementeerd, zegt dat het de productiviteit heeft verbeterd, dat blijkt uit een recent onderzoek van Deloitte. Bovendien ziet 83% van de medewerkers digitalisering en robotisering als een kans om de eigen werkzaamheden leuker en uitdagender te maken volgens FME. Echter, in Nederland is de acceptatiegraad van software robots op de werkvloer nog laag. Hoewel steeds meer medewerkers de technologie als een kans beschouwen, blijven er sceptici. Volgens de onderzoekers kan onwetendheid een rol spelen bij het wel of juist niet omarmen van nieuwe technologie. Coforce stelt nu RPA software Kapow beschikbaar als een trial versie in samenwerking met de software gigant Kofax.

Inzet bij digitale transformatie

“Door middel van deze trial versie willen wij de laatste drempel wegnemen als het gaat om aanschaf van RPA software en de implementatie hiervan binnen organisaties”, motiveert Martin van Esschoten, business manager bij het bedrijf uit Ede. “Samen met de softwareontwikkelaar Kofax werken wij als certified partner verder aan de acceptatie van de technologie in de markt. Het is zonde dat software robots nu nog niet wordt toegepast in de digitale transformatie van organisaties. Met het lanceren van een trial versie kan Nederland kennismaken met de technologie. Gebruikers kunnen nu zelf de intuïtieve RPA software uitproberen en ervaren hoe eenvoudig het is om een gerobotiseerd administratief proces samen te stellen. Wil een organisatie een software robot daadwerkelijk in productie nemen, dan zal er een licentie aangeschaft moeten worden”, zo licht Van Esschoten de stimulans toe. 

Stimulans om te experimenteren met RPA

“Niet alleen laat de trial software zien hoe gemakkelijk administratieve processen kunnen worden gerobotiseerd. Het stelt bedrijven in staat om zelf te ervaren wat het betekent om RPA te gebruiken, voordat ze verdere stappen richting een implementatie gaan nemen”. De beperkte versie van Kofax’ RPA software Kapow is te downloaden bij Coforce

Terug naar nieuws overzicht