Witold Kepinski - 21 november 2018

Pure Storage groet sterk met flash dataopslag NVME toepassingen

Pure Storage groet sterk met flash dataopslag NVME toepassingen image

Flash en AI data specialist Pure Storage heeft financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal eindigend op 31 oktober 2018. De omzet steeg 34 procent naar 372,8 miljoen dollar. het verlies bleef stabiel op 28,2 miljoen dollar. De bruto marge bedroeg 66,8% GAAP en 68,1% non-GAAP, wat een recordhoogte is. 

De productomzet bedroeg 298,9 miljoen dollar, een stijging van 31 procent. FlashBlade had een van de sterkste groeiperiodes sinds zijn debuut en NVME vertegenwoordigde meer dan tweederde van alle zendingen dit kwartaal. Het bedrijf is een strategische samenwerking aangegaan met IBM om als service-oplossing te leveren met de Pure-portfolio.

 De abonnementsinkomsten stegen met 48 procent naar 73,9 miljoen dollar. Pure Storage sloot het kwartaal af met contanten en investeringen van 1,1 miljard dollar, een stijging ten opzichte van de vorige periode van drie maanden.

Meer werknemers

Geografisch gezien kwam 71 procent van de omzet uit de Verenigde Staten en 29 procent uit internationale markten waaronder ook Nederland. Het totale personeelsbestand aan het einde van de periode bedroeg 2.650 werknemers, een toename van 200 werknemers tijdens het kwartaal.

Cloud

"Pure heeft wederom een uitstekend kwartaal afgeleverd en vandaag kondigen we de uitbreiding van de datacentrumarchitectuur van Pure aan in de cloud ", aldus Charles Giancarlo, voorzitter en CEO. " Met de lancering van onze nieuwe Pure Storage Cloud Data Services brengen we onze opslagsoftware rechtstreeks naar de public cloud in samenwerking met AWS."

"Q3 was een sterk kwartaal voor Pure, met omzet en marges die onze verwachtingen overtreffen ", aldus Tim Riitters, CFO. " Naarmate we het fiscale jaar afronden, zijn we enthousiast over de toekomstige kansen en hebben we de FY19-richtlijnen aangescherpt om het momentum te weerspiegelen dat we in onze business zien."

Voor het vierde kwartaal wordt een omzet van 438 miljoen tot 446 miljoen dollar verwacht. Over het hele boekjaar moet de omzet uitkomen op 1,376 tot 1,384 miljard dollar.

Door: Witold Kepinski

 

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!