Redactie - 19 november 2019

Wie wordt Cloud Service Provider of The Year?

Wie wordt Cloud Service Provider of The Year? image

Dutch IT-channel heeft ook dit jaar een speciale Dutch IT-channel Award voor de beste cloud service provider (CSP). De award, vorig jaar gewonnen door SLTN Inter Access, gaat naar de CSP die de business van zijn klanten optimaal liet groeien door de inzet van de juiste cloudtechnologieën en -diensten.

De genomineerden in deze categorie zijn:

BPSolutions uit Driebergen-Rijsenburg ontwikkelde zich de afgelopen jaren van een traditionele IT-reseller tot een volwaardige managed en cloud service provider. Het bedrijf levert onder meer Backup-as-a-Service, HANA-as-a-Service, PowerCloud en IaaS met 24x7 monitoring en beheer. Met specifieke kennis van onder andere SAP HANA, Suse Linux en Lenovo HANA-appliances deed BPSolutions een naar eigen zeggen toonaangevende SAP HANA-implementatie bij de Rabobank. De financial kreeg een nieuw, toekomstbestendig platform waarmee de bank ook in de toekomst datagedreven kan blijven werken. BPSolutions wil organisaties slimmer maken door een flexibele IT te leveren, waarmee IT-afdelingen snel kunnen inspringen op (nieuwe) vragen vanuit de business.

Eshgro wil bedrijven laten groeien met innovatieve cloudoplossingen. Deze CSP uit Boxmeer brengt eindgebruikers eenvoudig, snel en veilig naar de cloud en begeleidt de digitale transformatie van organisaties naar een slimmere werkplek. Volgens Eshgro gaat het niet om technologie, maar om waarde: ICT is een middel om te groeien. Dat kan met ICT-oplossingen die specifiek zijn toegespitst op de rol, de organisatie en de branche van een bedrijf, en waarmee het bedrijf optimaal inspeelt op steeds veranderende marktomstandigheden. Voor de winnaars van morgen bouwt Eshgro oplossingen die organisaties meetbaar sneller, eenvoudiger en vooral ook veiliger laten (samen)werken in de cloud.

Espresso gridpoint (EGP) levert 'kant en klare private cloudoplossingen voor bedrijfscontinuïteit', en doet dat exclusief via een partnerkanaal. Om de business partners van EGP – voornamelijk Nederlandse MSP's, SI's en ISV's – en ook hun eindklanten volledig 'baas in eigen cloud' te laten zijn, levert EGP deze diensten vanuit Nederlandse datacenters. De IaaS-leverancier, zoals het bedrijf uit Gouda zichzelf noemt, wil groeien door kennis en succes met business partners te delen in persoonlijke, ondersteunende programma's. Het succes van Espresso gridpoint is gebaseerd op de overtuiging dat een private cloud die wordt aangeboden door de juiste servicepartner, organisaties innovatiever en flexibeler maakt.

SoftwareONE nam in 2019 COMPAREX over, hoewel deze mondiale marktleider in (kennis van) softwarelicenties in Nederland nog tot 1 januari 2020 als juridische entiteit zou blijven bestaan. SoftwareONE levert adviesdiensten over technologietrends, softwarelicenties en software-aankopen, en is onder meer sterk in adviezen over cloudmigraties. Het Zwitserse bedrijf, in Nederland kantoor houdend in Amsterdam, bedient daarbij zowel 'cloud explorers' (klanten die nog weinig cloudervaring hebben) als 'cloud expanders' (klanten die al bepaalde diensten in de cloud hebben draaien) en 'cloud leaders' (organisaties met veel cloudervaring). SoftwareONE adviseert IT-beslissers over de mogelijkheden en de toegevoegde waarde van cloud computing, zoals kostenreducties en sneller werken.

The Patient Safety Company (TPSC) bouwt cloud-compatibele software 'die misschien uw leven redt'. TPSC, gevestigd in Alkmaar, wil de zorg beter en veiliger maken met software voor kwaliteits- en risicomanagement. Al meer dan vijftien jaar levert TPSC een substantiële bijdrage aan procesverbeteringen, een betere communicatie en een eenvoudigere naleving van regelgeving in zorginstellingen wereldwijd, met als doel meer efficiency en minder fouten in de patiëntenzorg. De softwarebouwer levert het SaaS-platform TPSC Cloud, een schaalbare IBM-cloudoplossing die zorginstellingen onder meer helpt om risico's en relevante gegevens te beheren in een enkele repository, die toegankelijk is vanaf desktops en mobiele apparaten.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!