Witold Kepinski - 21 november 2018

Autodesk koopt PlanGrid voor 875 miljoen dollar

Autodesk koopt PlanGrid voor 875 miljoen dollar image

Autodesk heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van PlanGrid, een leverancier van software voor de productiviteit van de bouw, voor 875 miljoen dollar netto aan contanten. Met deze overname kan Autodesk een meer uitgebreid, cloudgebaseerd constructieplatform aanbieden.

Met de PlanGrid-software kunnen algemene aannemers, onderaannemers en eigenaren in commerciële, zware civiele en andere industrieën samenwerken tijdens de hele levenscyclus van het bouwproject. PlanGrid-software biedt real-time samenwerking, waarbij het veld en kantoor op dezelfde pagina blijven. Het geeft bouwers realtime toegang tot projectplannen, perforeerlijsten, projecttaken, voortgangsfoto's, dagelijkse veldrapporten, submittals en meer.

Workflows

"Tijdens het ontwerpen en maken van convergentie verbindt Autodesk projectgegevens van ontwerp tot constructie en brengt het voorspellende inzichten in handen van aannemers", aldus Andrew Anagnost, CEO van Autodesk. "Er is een enorme kans om alle aspecten van de bouw te stroomlijnen door middel van digitalisering en automatisering. De overname van PlanGrid zal onze inspanningen versnellen om de bouwworkflows voor elke stakeholder in het bouwproces te verbeteren. "

"Bij PlanGrid hebben we een niet-aflatende focus om bouwvakkers in staat te stellen zo productief mogelijk te bouwen", aldus Tracy Young, CEO van PlanGrid. "Een van de eerste stappen om de bouwproductiviteit te verbeteren, is het gebruik van digitale workflows met gecentraliseerde gegevens. PlanGrid is erin geslaagd om prachtige, eenvoudige veldsamenwerkingssoftware te bouwen, terwijl Autodesk zich heeft gericht op het verbinden van ontwerp met constructie. Samen kunnen we de productiviteit en voorspelbaarheid op de bouwplaats vergroten. "

Software

Jim Lynch, algemeen manager bouw bij Autodesk, zei: "Deze overname stelt ons in staat om meer te doen voor algemene aannemers, en we hebben nieuwe groeimogelijkheden met onderaannemers en eigenaren. We zullen workflows integreren tussen de software van PlanGrid en zowel de Autodesk Revit-software als het Autodesk BIM 360-bouwbeheersplatform, voor een naadloze uitwisseling van informatie tussen alle projectleden. "

Autodesk en PlanGrid hebben complementaire ecosystemen voor de integratie van de bouw ontwikkeld waarmee klanten andere softwaretoepassingen kunnen verbinden. Verwacht wordt dat de overname het ecosysteem van de integratiepartner zal uitbreiden en klanten een aanpasbaar platform zal bieden om nieuwe manieren van werken te testen en te schalen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!