Redactie - 22 november 2018

Partner Boost Program van Workspace 365 gelanceerd

Workspace 365 lanceert in Nederland het Partner Boost Program om haar partner channel te versterken met haar digitale werkplek. Afgelopen jaar is het aantal partners in het Workspace 365 partnerkanaal verdubbelt, in het Partner Boost Program zijn dan ook 71 Nederlandse ICT-dienstverleners opgenomen. In de moderne werkplek zijn applicaties, documenten en informatie beschikbaar op basis van iemands rol en voorwaarden om hun werk te vereenvoudigen.

“De klantaanvragen stijgen exponentieel en vanuit partners merken wij de noodzaak voor een moderne digitale werkplek waarin zij alles samenbrengen, zoals Office 365, fileservers en Citrix. Om deze groei in binnen en buitenland succesvol te maken hebben we het programma opgezet. Zo zijn we in staat om maximale focus te bieden aan onze partners. Om een partner te helpen met het bouwen van een complete workspace propositie moeten we verder kijken dan alleen techniek en het product. Het gaat om een organisatie brede verandering. Alleen organisaties die daartoe in staat zijn, zullen in staat zijn het verschil te blijven maken voor hun klanten.”, aldus Erik Nicolai (foto), CEO & Founder van Workspace 365.

Sinds 2012 richt Workspace 365 zich volledig op partnerships. Met de lancering van het Partner Boost Program wil Workspace 365 meer informatie uit de diverse verticale markten halen waarin zij opereren voor de doorontwikkeling van de moderne werkplek.

“Werk vereenvoudigen is onze missie. Dit komt binnen bij klanten en partners. De tijden van tientallen wachtwoorden en diverse portalen is voorbij. Met dit programma organiseren we samen met select partners Deep Dive sessies, zo ontdekken we de huidige en opkomende behoeftes van klanten. Met ons partnerprogramma lopen wij samen met onze partners voorop. We bouwen een community en met hun ontwikkelen we een sterke roadmap voor de moderne digitale werkplek. Alle ontwikkelingen hieruit zijn voor alle partners en klanten beschikbaar”, aldus Mark Grasmayer, Product Evangelist van Workspace 365.

Het nieuwe Partner Boost Program bestaat uit drie fases. Launching en Accelerate Partners zijn volledig opgeleid en hanteren een duidelijke strategie rond het aanbieden van Workspace 365 als moderne werkplek. Zij ontvangen trainingen en support om de waarde van de werkplek en onderliggende producten te maximaliseren voor klanten. Daarnaast zijn er Select Partners gekozen om Workspace 365 door te ontwikkelen en een impact te maken bij nieuwe en bestaande klanten en eindgebruikers.

Launching Partners

Alle Launching partners hebben een volledige onboarding doorlopen. Hun gehele team is intensief getraind in het ontwikkelen van proposities, het aanbieden, implementeren en ondersteunen van digitale werkplekken op basis van Workspace 365. Zij ontvangen ondersteuning bij de implementatie van de eerste vijf klanten, zodat de klanten de maximale productwaarde ontvangen.

Accelerate Partners

Doordat we samen de eerste vijf klanten hebben live gezet kunnen ze volledig zelfstandig opereren. Bij nieuwe klantvragen werken we samen om missende functies op de roadmap te zetten. Daarnaast ontvangen ze on-demand een update sessie op zowel technisch als commercieel gebied.

Select Partners

Elke zes maanden selecteert Workspace 365 partners die uitblinken met de werkplek. Deze partners zijn zeer gemotiveerd, hebben een solide gebruikersbasis en zijn kennispartners. Samen met deze partners worden Deep Dive sessies gepland voor het verbeteren van de moderne werkplek. Gezamenlijk worden klanten bezocht, gebruikers getraind en gewerkt aan de roadmap. Iedere partner, klant en werkplekgebruiker profiteert op korte termijn van de bevindingen van deze sessies. De eerste Workspace 365 Select partners zijn Ictivity, ITON, IT-Workz, Sigmax, Simac, SLTN Inter Access, TCC The Computer Company en Unica Schutte.

“We zijn erg blij met de commitment die onze partners geven, samen maken we een nieuwe moderne werkplek. De eerste sessies met Select Partners hebben plaatsgevonden en we zijn al direct gestart met interessante productontwikkelingen. Daarnaast trekken we samen op bij partnerevenementen en maken we samen referentie video’s om andere klanten te tonen hoe zij Workspace 365 kunnen inzetten om hun werk te vereenvoudigen en bijvoorbeeld de overstap te maken van Citrix naar een volledige cloud werkplek”, aldus Gijs van Hees, Succes Maker van Workspace 365.

Internationalisering van het Partner Boost Program

Afgelopen jaar is Workspace 365 uitgebreid naar meer dan tien landen en blijft het hard groeien over de grens. Het aantal partners in het buitenland neemt hiermee ook toe. Om deze partners net zo goed te ondersteunen als haar Nederlandse partners, zal het Partner Boost Program binnenkort ook internationaal gelanceerd worden. Dit zal de groei van Workspace 365 in het buitenlandse partnerkanaal bevorderen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!