Redactie - 22 november 2018

ISPConnect en ICTRecht breiden samenwerking uit

ISPConnect en ICTRecht breiden samenwerking uit image

ISPConnect en juridisch adviesbureau ICTRecht kondigen aan de samenwerking - die is opgezet rond de invoering van de AVG - voort te zetten. Op deze manier blijft het mogelijk voor de meer dan 80 leden van de branchevereniging om kosteloos deskundig advies te ontvangen over privacy- en AVG-vraagstukken. Daarnaast breiden ISPConnect en ICTRecht de jarenlange samenwerking verder uit op het gebied van andere diensten voor leden van ISPConnect.

In aanloop naar de invoering van de AVG op 25 mei 2018 hebben ICTRecht en ISPConnect gezamenlijk een helpdesk ingericht voor hosters en MSP’s. ICTRecht opereert sinds 2004 op innovatieve wijze in de branche en geeft organisaties direct toepasbaar privacy-advies voor hun vaak complexe en innovatieve diensten.

“Zeker in aanloop naar de ingangsdatum van de AVG waren er veel vragen over privacy issues, compliancy en verwerkersovereenkomsten”, zegt Simon Besteman (foto), directeur van ISPConnect. “Maar we zien ook na de ingangsdatum dat de AVG een lastig onderwerp blijft voor internet service providers. Dat komt mede doordat er nog steeds onduidelijkheid heerst over de precieze invulling van de wet. Daarom is besloten de samenwerking met ICTRecht te verlengen, zodat we de cloud- en hostingsector zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Onze sector zal de gevolgen van de AVG natuurlijk zwaarder voelen dan andere sectoren. Iedere hosting- en cloudprovider verwerkt namelijk grote hoeveelheden privacygevoelige data”, aldus Simon Besteman.

Gratis advies via hulplijn
De gratis hulplijn van ISPConnect en ICTRecht is bereikbaar via email, leden kunnen mailen naar: privacy@ispconnect.nl. In principe kunnen alle deelnemers van ISPConnect er terecht met hun privacy- en AVG-vragen. Vervolgens worden zij zo goed mogelijk op weg geholpen door de experts van ICTRecht.

Hierbij geldt wel een fair use policy. Wordt het duidelijk dat de vraag meer begeleiding vereist, dan kan dat tegen een gereduceerd tarief. Vragen die worden gesteld, zullen niet met anderen gedeeld worden, beide initiatiefnemers garanderen privacy.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!