Witold Kepinski - 22 november 2018

Cisco koopt Britse Ensoft

Cisco koopt Britse Ensoft image

Cisco is van plan Ensoft Ltd. over te nemen voor de vereenvoudiging van serviceprovidersnetwerken door automatisering en programmeerbaarheid verder te zetten. Ensoft, een niet-beursgenoteerd bedrijf met hoofdzetel in Harpenden, Engeland, levert softwareoplossingen voor netwerken van serviceproviders.

De netwerksoftwarestrategie van Cisco is gericht op het mogelijk maken van een vereenvoudigde, schaalbare, vertrouwde en automatiseerbare IP-netwerkinfrastructuur. Innovatie in uniforme transport- en servicelagen met Segment Routing (SR) en Ethernet Virtual Private Networks (EVPN) versnelt de evolutie van massale IP-infrastructuur ingebed met programmeerbaarheid en automatisering aldus Cisco.

"Het verkrijgen van het Ensoft-team versnelt deze strategie en versterkt onze toewijding aan onze klanten van serviceproviders. Cisco heeft het Cisco IOS XR-besturingssysteem voor routeringsystemen voor serviceproviders ontwikkeld, dat rijke IP-netwerkinnovatie biedt op verschillende apparaten en vormfactoren uit één codebasis. Ensoft brengt een sterke talentenpijplijn naar Cisco en voegt een hoogwaardig team toe om Cisco's voortdurende innovatie in netwerksoftware te verbeteren. De unieke cultuur van Ensoft plaatste het in 2018 als het beste softwarebedrijf in de "100 beste kleine bedrijven om voor te werken" van de Sunday Times", zo meldt Rob Salvagno Vice President Cisco Corporate Business Development.

"We kijken ernaar uit om Ensoft-medewerkers te verwelkomen bij Cisco's Service Provider Networking Group onder leiding van Senior Vice President en General Manager Sumeet Arora. We verwachten dat deze acquisitie compleet zal zijn in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2019" zo besluit Salvagno.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!