Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
23-11-2018
Deel dit artikel:

ComPromise Domino: “Met Espresso gridpoint als IaaS leverancier, kunnen we onze klanten een betere service bieden”.

ComPromise Domino levert ICT clouddiensten aan de zakelijke markt. Het helpt bedrijven in het maken van de juiste keuzes op het gebied van ICT, implementeert passende oplossingen en neemt die vervolgens ook in beheer. Aanvankelijk had het bedrijf alle hardware zelf in huis, maar na verloop van tijd ging men toch op zoek naar een externe Infrastructure as a Service (IaaS) leverancier. Het bedrijf kwam uiteindelijk bij Espresso gridpoint uit. Het resultaat? Een mooie samenwerking waar alle partijen baat bij hebben!

Het inrichten van een goede infrastructuur: een vak apart
Marcel Baas, Manager Operations bij ComPromise Domino vertelt over het hoe en waarom: “Het beheren van een eigen infrastructuur is een heel specifieke tak van sport. In onze business is een korte time-to-market alles. Om onze klanten een goede service te kunnen bieden, hebben we een hoogwaardig, generiek platform nodig dat robuust en tegelijkertijd flexibel is. Dat brengt grote investeringen met zich mee.

Aanvankelijk wilden we de infrastructuur in eigen huis houden, maar we merkten al snel dat dat met onze beperkte schaalgrootte geen haalbare kaart was. Daarom besloten we de infrastructuur als een dienst in te kopen. Een goede keuze want nu kunnen we ons helemaal focussen op datgene waar we het beste in zijn: het leveren en beheren van clouddiensten”.

Flexibiliteit en partnerschip bepalend bij keuze voor Espresso gridpoint
Het duurde daarna nog even voordat ComPromise Domino met Espresso gridpoint in zee ging. Marcel Baas: “We hadden eerst een andere IaaS leverancier, maar die stelde zich in onze ogen te weinig flexibel op. Daarom zijn we na een paar jaar overgestapt naar Espresso gridpoint. Hun dienstverlening sluit beter aan op onze wensen. We kunnen snel bijschakelen en in principe elke maand opzeggen. Ook op andere gebieden zijn we erop vooruitgegaan. Espresso gridpoint heeft zich vanaf het begin als een echte partner opgesteld. Door deze goede samenwerking kunnen we beter inspelen op de wensen van onze klanten en ze gerichter helpen”.

Het WerkplekPortaal: flexibel én veilig
ComPromise Domino brengt de Private Label Virtuele Desktop Infrastructuur (PL VDI) van Espresso gridpoint op de markt. Onder de naam WerkplekPortaal levert ComPromise Domino een stabiele enterprise omgeving bestaande uit o.a. losse private cloud werplekken die eenvoudig uit te breiden zijn. Eventuele branche specifieke applicaties kunnen in deze omgeving ook worden opgenomen. .

Salesmanager Maurice de Wit: “Het WerkplekPortaal is een private cloud dienst. Dat biedt meer flexibiliteit dan de public cloud waar het altijd draait om de grootste gemene deler. We kunnen WerkplekPortaal ook in combinatie met Office365 aanbieden: de gebruikers krijgen dan online toegang tot Office 365, maar de overige bedrijfsdata wordt in de eigen private cloud opgeslagen. Onze klanten weten dus altijd precies waar hun data staat en wie er toegang toe heeft”.

Hoe de samenwerking in de praktijk eruit ziet
Het inrichten van een WerkplekPortaal voor een nieuwe klant is altijd maatwerk. Bijna geen enkel bedrijf wil al zijn software en data meteen in de cloud onderbrengen. Er blijven altijd wel componenten lokaal staan. Compromise Domino en Espresso gridpoint bepalen in onderling overleg hoe de toekomstige architectuur eruit gaat zien en wat de rolverdeling tussen beide partijen wordt. Op basis daarvan wordt een eerste testomgeving ingericht die door de klant uitgebreid wordt getoetst. Pas als iedereen tevreden is, gaat WerkplekPortaal definitief in productie.

Marcel Baas: ‘De eindklant heeft in principe alleen met ons te maken, maar we kunnen altijd een beroep doen op Espresso gridpoint. Soms gaan we samen naar klanten toe om specifieke cases te bespreken. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je een gezicht kunt geven aan je IAAS-leverancier. Dat wekt vertrouwen bij de klant en dat is heel belangrijk voor ons’.

Het DNA
Al met al is ComPromise Domino heel tevreden over de samenwerking met Espresso gridpoint. Maurice de Wit: ‘Het DNA van de twee bedrijven is hetzelfde. We zijn allebei nuchter en houden de lijnen kort. Als er iets geregeld moet worden, dan kan dat snel. Die flexibiliteit is voor ons heel belangrijk want het vertaalt zich door naar de kwaliteit die we onze klanten bieden’.

Kraamzorg Het Groene Kruis
Een van die eindklanten is Kraamzorg Het Groene Kruis, een zorgpartij die met uiterst vertrouwelijke data te maken heeft. Zij zochten een externe ICT partij die hen kon helpen met het inrichten en beheren van een veilige en gebruikersvriendelijke cloudomgeving. ComPromise Domino had het antwoord: Werkplekportaal.

Kraamzorg Het Groene Kruis en de geboorte van een nieuwe ICT omgeving
Kraamzorg Het Groene Kruis is al jaren de grootste kraamzorgpartij in het noorden van het land. De organisatie verleent jaarlijks kraamzorg in duizenden gezinnen en heeft daarbij kwaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. De verouderde ICT omgeving was lange tijd een grote bron van zorg . De organisatie ging dan ook op zoek naar een specialist aan wie ze hun ICT konden toevertrouwen. De keuze viel op ComPromise Domino met  WerkplekPortaal.

Zorgorganisatie of ICT specialist?
ICT-Manager Gijs Kramer: ‘We werken onder meer met een zwaar softwarepakket. Bij onze vorige leverancier konden onze medewerkers hiermee niet thuiswerken. Heel inefficiënt want de kraamzorg gaat dag en nacht door. Onze medewerkers moeten dus altijd in het systeem kunnen om de planning te bekijken of een kraamverzorgende aan een gezin te kunnen koppelen. Daarnaast waren we intern veel tijd kwijt aan het onderhouden van de software.  Ook daar waren we niet blij mee. We zijn uiteindelijk geen IT’ers. We willen gewoon goede zorg bieden’.

Uitbesteden ICT geeft flexibiliteit, ook in de kosten!
Toen we besloten om de ICT uit te gaan besteden,  zochten we een lokale partij waar we makkelijk mee konden schakelen en die ons kon adviseren over al onze ICT vraagstukken. Bovendien wilden we flexibiliteit. De keuze viel om verschillende redenen op ComPromise Domino. Wat we erg prettig vinden is dat we bij hen elke maand kunnen op- en afschalen. Daardoor kunnen we de kosten beter in de  hand houden. Ook in de samenwerking stellen ze zich altijd heel flexibel op. Het is een toegankelijk bedrijf dat altijd goed met ons meedenkt’.

Databeveiliging voor alles in de private cloud
Als  Functionaris Gegevensbescherming had ook Coby Gersonius een belangrijke stem in de keuze van de nieuwe ICT partner: “We hebben bewust gekozen voor een private cloud oplossing omdat daarmee alle gegevens op een veilige, vertrouwde plek staan. De data staat nu weliswaar op de virtuele servers van ComPromise Domino, maar wij zijn de eigenaar en bepalen zelf wie er bij de data kan en wat ze ermee kunnen doen. Onze cliënten kunnen ervan op aan dat hun gegevens veilig zijn”.

?Een wolk van een werkomgeving!
Inmiddels is het WerkplekPortaal tot volle tevredenheid bij Kraamzorg Het Groene Kruis geïmplementeerd. Alle medewerkers hebben online toegang tot hun eigen persoonlijke werkomgeving met daarin ook het uitgebreide kraamzorgpakket. Hiervoor is een extra applicatieserver ingericht. Voor de IT afdeling van Kraamzorg het Groene Kruis is daarmee een last van hun schouders afgevallen. Ze hoeven zich niet meer druk te maken over updates, backups of datasecurity. Alle gegevens staan veilig in een Nederlandse private cloud. De kraamorganisatie kan zich dus weer helemaal richten op hun kernactiviteit: bevallingen begeleiden en zorgen dat gezinnen onbezorgd kunnen genieten van de kraamtijd. Ieder zijn vak!

IAAS-leverancier Espresso gridpoint levert clouddiensten aan ICT-dienstverleners zoals ComPromise Domino die eindklanten als Kraamzorg Het Groene Kruis bedient. ‘

Meer weten?  [email protected] / espresso-gridpoint.com

 

Terug naar video overzicht
Cloud