Wouter Hoeffnagel - 27 november 2018

Prijsvergelijkingssites roepen EU op Google Shopping opnieuw te onderzoeken

Veertien prijsvergelijkingswebsites roepen de Europese Commissie op een akkoord die het in november 2017 sloot met Google te herzien. Google ging hierbij akkoord met het veilen van posities in de zoekresultaten op het Shopping tabblad van zijn zoekmachine.

De oproep wordt gedaan in een brief gericht aan Eurocommissaris voor mededinging Margrethe Vestager. "Niet alleen betalen Google gebruikers onvermijdelijk een hogere prijs voor producten dan nodig, ook zijn zij zich vaak totaal niet bewust dat vergelijkingsservices zelfs ook maar bestaan", schrijven de vergelijkingswebsites in de brief. De websites roepen Vestager daarom op het akkoord te herzien en de werkwijze van Google opnieuw onder de loep te nemen.

In een reactie aan The Register wijst een woordvoerder van Google erop dat het bedrijf volledig aan het akkoord met de Europese Commissie heeft voldoen. "We staan alle vergelijkingsservices in staat op gelijke wijze te concurreren door productadvertenties van verkopers te tonen op de pagina met zoekresultaten van Google Search. Om bewustzijn onder verkopers die niet bekend zijn met deze nieuwe mogelijkheden te vergroten bieden we incentives voor het werken met vergelijkingssercices." 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!