Redactie - 26 november 2018

Wie wordt Business Connectivity/Cloud Voice Innovator van 2018?

Wie wordt Business Connectivity/Cloud Voice Innovator van 2018? image

Voor telecomhosters, internetproviders en (andere) aanbieders van voicetechnologie en voicediensten die volop aan het innoveren sloegen in 2018, heeft Dutch IT-channel een award in een nieuwe, gecombineerde categorie: Business Connectivity and Cloud Voice Innovator of the Year. Vijf 'vernieuwers' jagen op deze speciale prijs.

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Dean one noemt zichzelf met recht 'the business provider for mobile, internet and voice'. Met zo'n tachtig medewerkers en meer dan zeshonderd lokale partners levert deze telecom- en internetprovider uit Amstelveen vaste en mobiele telefonie en internet aan Nederlandse bedrijven en instellingen. Of we het cloudtelefonie, hosted telefonie, IP-telefonie of hosted VoIP noemen; dean one heeft de juiste producten voor zowel corporate, mkb als zzp. De provider lanceerde onlangs de portal GO!, waarmee partners heel direct alles voor hun eindklanten kunnen inrichten op het gebied van onder meer unified communications, team collaboration en cloud-pbx. Dean one benadert de markt uitsluitend via business partners.

Motto Communications is een Nederlandse clouddistributeur met een hoofdkantoor in Heerlen, die groot is geworden met het leveren en deployen van connectiviteit, siptrunks en mobiele en soft-pbx oplossingen. Door de fusie met het Belgische Destiny ontstond begin 2018 een nieuwe speler die het bestel- en leverproces van clouddiensten voor resellers en MSP's sterk heeft vereenvoudigd. Motto's bestelportal FLUX is volgens velen in het ICT-kanaal de makkelijkste en krachtigste portal voor clouddiensten. Met FLUX, waarin alle producten van Motto makkelijk, snel en eenvoudig kunnen worden geleverd, hebben resellers meerdere smaken VoIP en soft-pbx tegen verschillende tarieven. 'Flux works like magic', zeggen ze bij Motto.

Pocos levert sinds 1997 innovatieve oplossingen voor zakelijke connectiviteit aan het Nederlandse resellerkanaal. Innovatie is dan ook belangrijk voor deze wholesale serviceprovider en 'betrouwbare partner in communicatieoplossingen'. Het Eindhovense Pocos heeft een technische achtergrond en is goed in staat om diensten als de Pocos Partner Portal volledig in huis te ontwikkelen. Met deze portal hebben resellers alle tools in handen om klanten te voorzien van diensten als hosted telefonie, white label mobiele diensten en (andere) clouddiensten. Pocos heeft 25 medewerkers, maar zegt een dienstverlening te kunnen neerzetten die de concurrentie met die van alle andere aanbieders in de markt moeiteloos aankan.

We.Stream is een initiatief van Mondicon, de mobiele dataprovider uit Aalsmeer die internet levert op lastige plekken, zoals op zee of in afgelegen gebieden, en onlangs een kantoor opende in Californië. We.Stream is een disruptief alternatief voor de openbare wifi-netwerken in hotels en restaurants buiten de EU, die veel gebruikt worden vanwege de hoge roamingkosten daar. Volgens Mondicon is We.Stream de eerste veilige mobiele wifi-hotspot met geïntegreerde cloud SIM-technologie ter wereld, waarmee gebruikers onbeperkt en onbezorgd kunnen internetten in meer dan honderd landen wereldwijd. We.Stream groeit via een internationaal kanaal van distributeurs en resellers, die profiteren van recurring inkomsten.

Xelion beschouwt zakelijke telefonie als de levensader van elk communicerend bedrijf. Het telecombedrijf uit Delft levert een product waarmee gebruikers hun bedrijfscommunicatie optimaal op orde hebben en dat medewerkers altijd en overal laat bellen met VoIP, zowel met de vaste telefoon als met een PC, laptop of smartphone. Xelion, dat de ultieme vast-mobiele integratie kan leveren, bracht in 2018 Xelion 7 op de markt, dat de smartphones van medewerkers volledig onderdeel maakt van de bedrijfscommunicatie. Xelion wil innoveren om telefonie steeds verder in het primaire businessproces te laten integreren. Doel: communicatie en ook klantcontacten op een hoger plan brengen.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!