Wie wordt Storage Innovator van 2018?

30-11-2018 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Storage Innovator van 2018?

Een (veilige) opslag van data is in moderne organisaties van groot belang. De opslagcapaciteit moet voldoende zijn er zijn strenge (internationale) regels die datalekken moeten voorkomen, zoals de GDPR. Dutch IT-channel heeft een speciale award voor Storage Innovator of the Year 2018. Wie schaart zich in het rijtje van HPE, winnaar in 2016, en Dell EMC, de winnaar van vorig jaar?

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Dell EMC won deze award vorig jaar, en heeft dan ook een rijke historie als het gaat om innovaties op het gebied van storage. Met een grote hoeveelheid R&D in de organisatie werkt het Amerikaanse technologiebedrijf al meer dan twintig jaar aan baanbrekende nieuwe technologieën, waarop wereldwijd honderdduizenden organisaties vertrouwen. Dat neemt verantwoordelijkheid met zich mee en die neemt Dell EMC op twee manieren. Met het programma Future Proof Storage Loyalty beschermt de leverancier de investeringen van klanten. Daarnaast levert Dell EMC al jaren standaard redundante controllers op zijn storagesystemen, waarmee het zijn tijd ver vooruit was en is.

HPE innoveerde in 2018 volop met technologieën als artificial intelligence en machine learning. Resultaat: de introductie van InfoSight, een toonaangevend platform voor predictive analytics dat volgens onderzoek de terugkerende kosten van ICT-storage met 79 procent verlaagt. InfoSight adviseert preventief hoe problemen in een ICT-infrastructuur voorkomen kunnen worden en hoe de performance beter kan. Dergelijke aanbevelingen zijn gebaseerd op geavanceerde machine learning, die gebruik maakt van bijna een decennium aan ervaring met datawetenschappen en verzamelde telemetrie van meer dan tienduizend gebruikers van het storagesysteem HPE Nimble. Omdat HPE InfoSight continue leert, worden de (storage)systemen van klanten steeds slimmer en betrouwbaarder.

IBM deed op het gebied van storage drie belangrijke introducties in 2018: IBM Spectrum Protect plus, IBM Cloud Object Storage en IBM FlashSystem 9100. Deze systemen helpen bedrijven om te kunnen voldoen aan de hoge eisen die binnen storage nodig zijn om te kunnen opereren in multicloudomgevingen, en om te kunnen werken met AI-workloads. Een interessante business case was recentelijk het VU Medisch Centrum, dat enorme hoeveelheden gegevens heeft die tientallen jaren bewaard moeten blijven. Dat had een dramatische impact op het ICT-budget, totdat het ziekenhuis besloot om gegevensprestaties en -kosten te optimaliseren met het gecentraliseerde storageplatform IBM Spectrum Scale.

Pure Storage was vorig jaar ook al genomineerd, maar greep toen net naast de prijzen. Met AI-Ready Infrastructure (AIRI) introduceerde de ontwikkelaar uit Californië onlangs als eerste in de wereld een geïntegreerde infrastructuur voor artificial intelligence (AI). AIRI stelt organisaties in staat om data in een ongekend tempo om te zetten in innovatie. In mei 2018 introduceerde Pure Storage de AIRI-Mini, die door zijn eenvoudige AI-infrastructuur geschikt is voor projecten van iedere omvang. De AIRI-Mini is een krachtige, maar ook betaalbare en daardoor laagdrempelige instapoplossing, die ook voor kleinere organisaties barrières wegneemt om met AI te beginnen.

Ook VMware is een absolute innovator op het gebied van storage. Het Amerikaanse softwarebedrijf is gespecialiseerd in virtualisatie, heeft een Nederlands kantoor in Utrecht en is een dochteronderneming van Dell Technologies. Met VMware vSAN levert de ontwikkelaar een volgens de markt 'toonaangevende virtuele storageomgeving'. Het rijtje partners dat zich op deze software-defined storageoplossing heeft toegelegd, is dan ook indrukwekkend, met namen als AnylinQ, Dell EMC, SLTN, FlexVirtual en PQR. Nederlandse bedrijven die voor hun storagebehoefte gebruik maken van vSAN, zijn onder andere Rijkswaterstaat, Phact Software Development en Batenburg Techniek. Forrester Research riep VMware in september 2018 uit tot wereldleider in hyper-converged oplossingen.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter