Witold Kepinski - 26 november 2018

Schneider Electric biedt toepassingen voor geprefabriceerde modulaire datacenters

Schneider Electric biedt toepassingen voor geprefabriceerde modulaire datacenters image

Schneider Electric, speler op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, heeft zijn portfolio van geprefabriceerde modulaire power oplossingen en Uptime Institute TIER-Ready referentie-ontwerpen uitgebreid.

Met dit grotere vermogensbereik komt Schneider tegemoet aan de vraag uit de datacentersector van met name cloud- en serviceproviders, naar snellere en eenvoudigere manieren om vermogen in te zetten. Het TIER-Ready-evaluatieprogramma van Uptime Institute vermindert bovendien de benodigde tijd en kosten voor Tier-certificering en vereenvoudigt het proces voor organisaties die daarnaar streven, aldus de leverancier.

TIER-Ready beoordeelde designs maken deel uit van de EcoStruxure for Data Center-architectuur van Schneider Electric en zijn beschikbaar als 90kW Tier II All-in-One-module en als 500kW Tier III multimodule-oplossing voor 400V regio's. Elk referentie-ontwerp omvat uitgebreide technische documentatie met schema's, indeling en apparatuur die allemaal zijn beoordeeld en goedgekeurd door Uptime Institute. Het beoordelingsprogramma voor TIER-Ready designs is ontwikkeld om het hele proces, van ontwerp tot ingebruikname, te verbeteren voor klanten die een volledige Tier-certificering van hun geprefabriceerde modulaire datacenters nastreven.

"De vraag naar geprefabriceerde en modulaire datacenters groeit sterk, omdat organisaties erop gericht zijn zakelijke diensten dichter bij hun gebruikers te brengen," aldus Phil Collerton, Chief Revenue Officer bij Uptime Institute. "Die diensten moeten worden geleverd op hetzelfde bedrijfskritische niveau als in grotere datacenters, maar dan op een aanzienlijk kleinere schaal, in een fractie van de tijd, en dat zonder de traditionele risico’s geassocieerd met externe infrastructuren. Met het beoordelingsprogramma voor TIER-Ready design wordt het Tier-certificeringsproces aanzienlijk vereenvoudigd en versneld, terwijl de kosten voor de eindgebruiker tot wel 50 procent lager zijn."

Schneider Electric breidt assortiment Power Modules en Skids uit
Gezien de sterke groei in de markt voor geprefabriceerde modulaire datacenters en de toenemende vraag naar (meer) (nood)stroom en kortere doorlooptijden, heeft Schneider zijn assortiment geprefabriceerde power modules en skids uitgebreid van 625 kW tot maximaal 1,25 MW in regio's met 400V. De aanpasbare ontwerpen zijn voorzien van de nieuwste high-efficiency Galaxy VX UPS, Li-Ion-accu-opties en Prisma laagspanningsverdelers, allemaal geschikt voor EcoStruxure.

"Net als onze Enterprise-klanten zijn cloud- en serviceproviders steeds vaker op zoek naar modulaire constructiemethodes voor een kortere implementatietijd, meer standaardisatie en vereenvoudiging. Daarnaast willen ze tegelijkertijd de werking van datacenters voorspelbaarder en betrouwbaarder maken," aldus Andrew Bradner, Vice President Prefab Modular Datacenters bij Schneider Electric. "Dankzij de uitbreiding van ons power portfolio en de introductie van TIER-Ready beoordeelde ontwerpen verkorten wij de implementatietijden en vereenvoudigen de manier waarop datacenters worden ontworpen."

Bezoek voor meer informatie de pagina's voor geprefabriceerde energie-oplossingen en TIER-Ready beoordeelde ontwerpen. Meer informatie over het portfolio van lifecycle-diensten, waaronder EcoStruxure Asset Advisor voor kritieke stroom- en koelingsdiensten staat op de Lifecycle Services website.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!