Logitech en Platronics overname onderhandelingen afgeblazen

26-11-2018 | door: Witold Kepinski

Logitech en Platronics overname onderhandelingen afgeblazen

Logitech en Platronics hebben hun onderhandelingen over een overname afgeblazen. Plantronics overweegt zichzelf te verkopen nadat het eerder dit jaar voor 2 miljard dollar de Unified Communications specialist Polycom overnam. Logitech bevestigt dat het heeft gesproken met Plantronics. Logitech zou volgens Reuters 2,2 miljard dollar over hebben voor Plantronics. Maar het Zwiterse Logitech ziet er nu van af. 

Reuters liet eind vorige week weten dat het weet had van de gesprekken tussen de twee. Op dat moment kwam er geen commentaar, maar onder de Zwitserse wetgeving is Logitech verplicht daar duiding over te geven.Die duiding stelt dat Logitech naar Plantronics kwam met een overnamebod en dat daar over werd gesproken, maar dat er intussen niet langer overnamegesprekken lopen.

Logitech had volgens het Reuters 2,2 miljard dollar (1,93 miljard euro) over voor de overname. Dat betekende de grootste overname ooit voor Logitech. Het Zwitserse bedrijf specialiseert zich sinds 1981 in randappratuur en is bij ons vooral bekend van muizen, toestenborden en luidsprekers. Het Amerikaanse Plantronics maakt vooral bluetooth hoofdtelefoons en headsets voor professioneel en persoonlijk gebruik, waaronder gaming headsets. Sinds dit jaar is het bedrijf ook eigenaar van Polycom.

In het laatste kwartaal boekte Plantronics een omzet van 483 miljoen dollar, een flinke stijging. De GAAP-netto inkomsten werden negatief beïnvloed door 37 miljoen dollar aanpassingen aan de inkoopadministratie die waren doorgevoerd ten tijde van de Polycom-acquisitie onder de Amerikaanse GAAP regels.

Plantronics heeft de overname van Polycom, met een waarde van 2 miljard dollar, in juli 2018 afgerond. Nu biedt Plantronics een van de meest uitgebreide portfolio's van communicatie- en samenwerkingservaringen op de markt. Dit portfolio bestaat uit headsets, software, bureautelefoons, audio- en videoconferenties, analyses en services.

Het Amerikaanse Plantronics uit Santa Cruz beweert dat de overname de breedste portfolio van complementaire producten en diensten op de UCC-markt zal creëren. Polycom was eerder 18 maanden onderdeel van private equity onderneming Siris Capital.

De deal bestaat uit de overname van een geschatte netto schuld van 690 miljoen dollar, ongeveer 948 miljoen dollar in contanten en 6,35 miljoen aandelen Plantronics. 

Door: Witold Kepinski in samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Hardware