HPE breidt configureerbare aanbod uit

HPE breidt configureerbare aanbod uit

27-11-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

HPE breidt configureerbare aanbod uit

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de volgende fase van haar configureerbare 'composable' strategie onthuld, met onder andere een uitgebreide levering van cloudservices via een open hybride cloudplatform dat is gebouwd op compatibiliteit. Dit meldt HPE tijdens zijn HPE Discover 2018 event in Madrid.

Door het HPE composable aanbod te versnellen, met geïntegreerde integratiesoftware, kunnen bedrijven profiteren van een keuze van publieke en private clouds met de snelheid, efficiëntie, schaal en kosten van openbare cloud providers, aldus HPE. Deze voordelen worden mogelijk gemaakt door verbeterde mogelijkheden, waaronder ingebouwde AI-gestuurde activiteiten met HPE InfoSight, extra nieuwe intelligente opslagfuncties, een fabric die is gebouwd voor composable omgevingen en nieuwe updates voor HPE OneSphere, een as-a-Service hybride cloudbeheer oplossing.

Organisaties van elke omvang nemen hybride cloudmodellen over om nieuwe services te maken en te leveren, de time-to-market te verbeteren en de bedrijfsgroei te stimuleren zo beweert HPE. De overgang naar hybride cloudomgevingen kan echter worden belemmerd door de behoefte aan gespecialiseerde vaardigheden om eigen cloudstacks te bouwen en te beheren. Ondernemingen hebben een samenhangende aanpak nodig die mensen, technologie en economie omvat zo vindt HPE.

ProLiant en Synergy

Om deze overgang te vereenvoudigen en te versnellen, brengt HPE IT-automatisering, AI-gestuurde activiteiten, beveiliging en compliance bij elkaar om een kant-en-klaar cloudplatform 'klaar voor gebruik' te leveren. De nieuwe cloudstack biedt klanten meer keuze in bouwstenen voor configureerbare infrastructuur - waaronder voor het eerst rackservers via HPE Composable Cloud voor ProLiant DL, of het HPE Synergy- platform via HPE Composable Cloud for Synergy - om elke workload samen te stellen , elke service en elke cloud, waardoor de kosten en complexiteit van de infrastructuur afnemen, zo beweert HPE

"Onze klanten willen sneller innoveren, met meer automatisering en intelligentie", zegt Phil Davis President, Hybrid IT, Hewlett Packard Enterprise. "Voortbouwend op onze innovatie in het creëren van de configureerbare categorie en het toonaangevende HPE Synergy-aanbod, biedt de aankondiging van vandaag van de HPE Composable Cloud voor ProLiant DL en HPE Composable Cloud voor Synergy ongeëvenaarde klantkeuze en schaal in alle clouds. Met ons nieuwe open hybride cloudplatform kunnen ondernemingen van elke omvang nu workloads en apps direct en continu beheren, leveren en leveren om de innovatie te versnellen."

Een kenmerk van het nieuwe open hybride cloudplatform van HPE is een gecombineerde weefsel, gebouwd voor composable omgevingen en beheerd door HPE OneView, dat het netwerkl vereenvoudigt, de kosten verlaagt en de operationele efficiëntie verbetert zo meldt HPE. Composable Fabric werd voor het eerst geïntroduceerd in HPE Synergy en is nu beschikbaar buiten een modulaire architectuur en over het datacenter. Met deze oplossing kan IT werken als een hyperscale cloudprovider zonder netwerkexpertise te vereisen. De nieuwe Composable Fabric-functie op de HPE ProLiant DL-server vereenvoudigt het traditionele datacenternetwerk door het zelfconfigureren van het netwerk en het leveren van dynamische workload balancing om de prestaties te verbeteren en over-provisioning te verminderen, tot wel 70 procent zo beweert HPE.

HPE heeft bovendien aangekondigd dat Composable Fabric beschikbaar zal zijn op HPE SimpliVity, waardoor implementaties en schaalbaarheid nog eenvoudiger worden.

HPE Composable Cloud voor ProLiant DL-servers: een introductie van een oplossing die is geoptimaliseerd voor virtuele weegbrug-, container- en cloud-native omgevingen

Met HPE Composable Cloud voor ProLiant DL kunnen IT-professionals de infrastructuur in realtime schalen zonder dat zij gespecialiseerde netwerkvaardigheden nodig hebben, wolken en workloads in enkele minuten samenstellen en lokaal en openbaar cloudresourcesgebruik en kosten op een uniforme manier beheren. De oplossing is geoptimaliseerd voor cloud-native workloads en rack scale-omgevingen met sjabloongestuurde automatisering, die de implementatie van cloudstacks stroomlijnt en de levenscyclus automatiseert, aanvankelijk ter ondersteuning van Red Hat OpenShift en VMware-workloadimplementaties.

De oplossing integreert de belangrijkste componenten van HPE's toonaangevende softwarestack om de volgende voordelen voor klanten te bieden:

De oplossing integreert de belangrijkste componenten van HPE's toonaangevende softwarestack om de volgende voordelen voor klanten te bieden:

Ingebouwde kunstmatige intelligentie van HPE InfoSight- software, met voorspellende analyses en voortdurend leren om de omgeving te optimaliseren;

Verbeterde data-inzichten door extra intelligente opslagmogelijkheden ;

Vereenvoudigd en geautomatiseerd netwerken van een softwaregedefinieerde Composable Fabric die een niet-storende schaal mogelijk maakt op servers, racks en datacenters;

Software-defined infrastructuurbeheer en workflowautomatisering via HPE OneView , waarmee IT private clouds in enkele minuten kan bouwen en schalen, evenals API-integratie en een breed partnerecosysteem waarmee organisaties eenvoudig een verzameling applicaties, containers, hypervisors en cloud kunnen integreren stapels en gereedschappen

Een as-a-Service oplossing voor hybride cloudbeheer voor openbare en privéclouds van HPE OneSphere , die de zichtbaarheid van kosten en gebruik en naleving van het beleid in alle clouds van klanten biedt. Nieuwe updates voor HPE OneSphere bieden organisaties de mogelijkheid om bare-metal-as-a-service te bieden via HPE OneView-automatisering, samen met verbeterde inzichten en beheerfuncties.

HPE Composable Cloud voor synergie is verbeterd voor elke workload

HPE Composable Cloud voor Synergy voegt de flexibiliteit en prestaties toe om elke werkbelasting in een private of hybride cloudomgeving aan te pakken. Met meer dan 2.200 klanten en groei, is HPE Synergy het eerste en leidende platform voor een composable infrastructuur, dat snelheid, efficiëntie en een breed portfolio aan integraties van partnertools levert. Net als HPE Composable Cloud voor ProLiant DL, biedt het een eenvoudige, geautomatiseerde beheerervaring, maar is ontworpen om workloads voor algemene doeleinden aan te pakken, zoals SAP en Oracle, evenals cloud-native applicaties of gemengde workloads. De modulaire architectuur van HPE Synergy biedt flexibiliteit door een brede keuze aan netwerkverbindingen en opslagopties. Bovendien maakt de HPE Synergy Image Streamer het een ideaal platform om de Dev / Ops-initiatieven van klanten te versnellen,

Composable Cloud innovaties

Het open hybride cloudplatform is de motor voor digitale transformatie en biedt volgens HPE voordelen die omvatten:

Schaalbaarheid: bedrijven kunnen op cloud-schaal infrastructuurbronnen samenstellen en uitbreiden om aan steeds veranderende bedrijfsbehoeften te voldoen.

Snelheid: 90% snellere implementatie van nieuwe configuraties stelt IT-organisaties in staat om de flexibiliteit te krijgen die nodig is om te reageren op de zakelijke behoeften, waardoor apps en services sneller op de markt worden gebracht.

Efficiëntie: 97% kortere tijd voor levenscyclusactiviteiten en AI-operaties bevrijdt IT om zich op innovatie te concentreren.

Keuze: IT-professionals kunnen gebruikmaken van de softwarestacks, tools en applicaties die ze al gebruiken of nieuwe kiezen.

Besparingen om innovatie te stimuleren: bedrijven verminderen de behoefte aan gespecialiseerde vaardigheden, verlagen de operationele kosten en kunnen profiteren van op consumptie gebaseerde IT voor snelle IT-modernisering en ondersteuning van digitale innovatie.

"Organisaties tonen een groeiende behoefte aan automatisering, schaalbaarheid en openheid om ontwikkeling en activiteiten agressief te versnellen", aldus Thomas Meyer, Group Vice President bij IDC. "Met composable cloud wil HPE een basispijler leveren met die eigenschappen in het achterhoofd om klanten te helpen hun digitale transformatie in een hybride cloudwereld te versnellen."

Met ondersteuning en bewezen expertise van HPE Pointnext advies- en professionele services, kunnen klanten de juiste mix van omgevingen in hun hybride cloud bepalen - en met HPE GreenLake flexibele verbruiksmodellen en HPE Financial Services kunnen klanten hun economie optimaliseren en bedrijfsbesparingen in hun implementaties ontdekken. Ingeschakeld door deze services biedt het open hybride cloudplatform klanten op unieke wijze de mensen, technologie en economie om transformatie aan te sturen en naadloos hun hybride clouds te bouwen, uitvoeren en optimaliseren.

Hyperconverged Infrastructure Solution met Composable Fabric

Naast de integratie van Composable Fabric in HPE Composable Cloud voor ProLiant DL, verbetert HPE haar HPE SimpliVity hyperconverged-oplossing met Composable Fabric. HPE SimpliVity zet een nieuwe standaard voor hyperconvergentie met de integratie van softwaregedefinieerd netwerken om de prestatie- en beheersbehoeften van gedistribueerde applicaties te verbeteren. De nieuwe HPE SimpliVity met Composable Fabric is een uitgebreid hyperconverged aanbod dat specifiek is ontworpen om end-to-end softwaregedefinieerde automatisering te bieden voor compute, storage en networking, allemaal beheerd via een bekende gebruikersinterface. De oplossing brengt cloudflexibiliteit, schaalbaarheid en eenvoud naar het datacenter van de onderneming - in één enkele bouwsteen.

HPE SimpliVity met Composable Fabric biedt automatisering, zichtbaarheid, intelligentie en schaalbaarheid en biedt IT-organisaties:

Operationele wendbaarheid : eenvoudige en geautomatiseerde bewerkingen vanaf een enkele gebruikersinterface elimineren de behoefte aan gespecialiseerde vaardigheden op het gebied van netwerk- en opslagbeheer, waardoor VM-beheerders zelfstandigheid met zelfbediening hebben.

Brede schaal: door bundeling van netwerkbronnen en schaalmogelijkheden binnen en tussen racks, kunnen organisaties versnelde DevOps-snelheid en applicatietijd-tot-waarde realiseren zonder de werking te verstoren.

Geoptimaliseerde prestaties: de nieuwe Composable Fabric verstevigt de verbinding tussen netwerken en workloads, waardoor het eenvoudiger wordt om workloads over de hele infrastructuur te optimaliseren.

Kostenbesparingen : de mesh-structuur is kostenefficiënter dan alternatieve architecturen, waardoor de kosten worden verlaagd en de efficiëntie wordt verbeterd.

Product beschikbaarheid

HPE Composable Cloud voor ProLiant DL-rackservers zal in eerste instantie in Q1 2019 worden geïmplementeerd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Australië.

HPE SimpliVity met Composable Fabric is beschikbaar in december 2018 in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Australië.

HPE OneSphere is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, met aanvullende geografische regio's die het komende jaar worden gebruikt.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud