Redactie - 27 november 2018

Logicmonitor: op SaaS gebouwd monitoring platform voor hybride IT

Logicmonitor: op SaaS gebouwd monitoring platform voor hybride IT image

Logicmonitor helpt bedrijven bij het bewaken van hybride IT-omgevingen. Deze klus wordt steeds complexer en vereist steeds meer resources, nu bedrijven vaak meerdere cloud-omgevingen naast hun on-premises infrastructuur gebruiken. Het system is op SaaS gebaseerd, vergt weinig onderhoud en werkt met elke hybride IT-omgeving.

Op dit moment beheert het Logicmonitor-platform wereldwijd al meer dan 325.000 IT-systemen en verwerkt daartoe 300 miljard triggers per dag. Het bedrijf heeft een globale aanwezigheid, 250 medewerkers en al meer dan 1500 betalende klanten.

De collector van Logicmonitor verzamelt de relevante data, versleuteld deze en stuurt ze vervolgens naar het SaaS-platform. De Collector heeft binnen het IT-systeem toegang tot alle componenten en registreert hun activiteiten.

Daarmee is Logicmonitor cloud een ideaal hulpmiddel voor het beheren van de prestaties, het gebruik van de cloud en als resultaat daarvan is het een hulpmiddel bij de kostenoptimalisatie.

Steve Francis (foto), de Chief Evangelist van Logicmonitor onderstreept dat het systeem werkt met alle bekende cloud-oplossingen, dus Amazon AWS, Google en Microsoft Azure. "Als de klanten het willen, kan Logicmonitor ook andere gegevensbronnen, zoals IoT-systemen integreren. "Alles dat repeterend data produceert kan Logicmonitor bewaken”, stelt Steve Francis. Daarmee is de omgeving zeer flexibel, variërend van het bewaken van webwinkels tot het beheren van koelsystemen. Zodra iets afwijkt van ingestelde grenswaarden wordt er een alarm getriggerd." 

Toch blijft volgens Francis het bewaken van IT-infrastructuren de grootste brok waarop de primaire focus gericht is, nu en in de nabije toekomst. "Het toont wel aan hoe flexibel de service is".

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!