Redactie - 28 november 2018

Yellowfin bouwt aan BI 2.0

Yellowfin bouwt aan BI 2.0 image

Yellowfin (met roots in Australië en het hoofdkantoor in Melbourne) is allesbehalve een nieuwe speler op de markt voor business intelligence oplossingen. De eerste uitingen van het product waren er al in 2003. Dat men nu opnieuw aandacht vraagt hangt samen met de introductie van een nieuwe versie (generatie) van de software. Glen Rabie de CEO van Yellowfin praat DutchIT-channel in San Francisco bij over de nieuwe mogelijkheden van het product.

"De nieuwe versie van Yellowfin integreert de databewerking (data washing), de data optimalisatie, de data analyse en vat alles samen in een overzichtelijk dashboard. Het resultaat is een Facebook-achtige tijdlijn met de grafieken van de gerealiseerde resultaten. Net als bij de Facebook-interface, kan de gebruiker over de tijdlijn bewegen en bij een opvallend punt in de grafieken een aanvullende toelichting krijgen", aldus Rabie.

Het concept is in middels door Gartner in de top 5 van analyse platformen gezet. "Dit komt mede doordat er KPI’s door de gebruiker gedefinieerd kunnen worden en de software dan automatisch triggers genereert als een grenswaarde wordt overschreden. Hiermee ontstaat de ruimte om gepersonaliseerde signaleringen te implementeren. Yellowfin heeft deze update net naar de markt gebracht", zo besluit Rabie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!