Witold Kepinski - 27 november 2018

Microsoft heeft een groter marketcap dan Apple

Microsoft passeert Apple als het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld met een marktkapitalisatie van 812,93 miljard dollar.

Enkele maanden geleden was Apple nog het eerste beursgenoteerde bedrijf ooit dat met zijn beurswaarde de grens van een biljoen dollar doorbrak. Niet veel later volgde webwinkelgigant Amazon dat voorbeeld. Rond die tijd piekte Apple op ongeveer 1120 miljard dollar. Sindsdien heeft er een correctie plaatsgevonden op de beurs, waarbij vooral techbedrijven en Apple in het bijzonder ervan langs kregen.

Microsoft dankte zijn koppositie aan het feit dat het aanmerkelijk minder in waarde is gezakt. Het softwarebedrijf dat groot werd met besturingssysteem Windows en kantoorsoftware, maar tegenwoordig ook veel clouddiensten levert, bereikte maandag tussentijds op de handelsdag een waarde van 814 miljard dollar. Apple zat daar niet ver onder. Amazon was ongeveer 757 miljard dollar waard.

De aandelen van Apple hebben de afgelopen vijf jaar een fenomenale groei doorgemaakt, wat eerder dit jaar resulteerde in een waardering van 1 biljoen dollar. Maar beleggers maken zich zorgen over de vertraagde iPhone verkopen.

Apple iPhones maken bijna 60 procent uit van de totale omzet van Apple. Windows, Xbox en Surface maken 36 procent uit van de omzet van Microsoft dat steeds meer cloud services verkoopt zoals Azure en Office 365. 

Door: Witold Kepinski in samenwerking met Datanews

 

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!