Dell Technologies introduceert AI strategie

27-11-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dell Technologies introduceert AI strategie

Dell CEO Michael Dell en Dell EMC Global CTO John Roese hebben onlangs de visie op AI en het IoT bekend gemaakt, inclusief een strategie om in deze markten te groeien met hulp van edge computing en analytics. Dit deden de kopstukken tijdens het virtuele evenement 'Unlock the Power of Data'.

De visie en strategie speelt in op de digitale transformatie, aldus Michael Dell, Chairman en CEO van Dell Technologies. AI en IoT zijn opkomende concepten die de wereld veranderen aldus de oprichter van Dell. Hij vergeleek de impact van AI op de uitvinding van de drukpers in de 16e eeuw door Gutenberg. De uitvinding van de drukpers, een deel van de verstoring van de Renaissance, was de geboorte van informatietechnologie, aldus Dell. Er komt nu een nieuwe Renaissance met de komst van AI

Digitale Transformatie

De strategie van Dell speelt in op de marktveranderingen.  Zeker 67 procent van de Global 2000 bedrijven beschouwt digitale transformatie als een topstrategie. Zeven van de tien meest waardevolle bedrijven ter wereld gebruiken deep learning en AI als kern van hun activiteiten, zoals voor nauwer klantcontact, nieuwe business mogelijkheden of voor het ontwerpen van betere producten en diensten. De komst van 5G zorgt dat IoT en AI data hierbij snel kan worden verplaatst.

Multi Cloud

Door IoT en AI is een holistische infrastructuur nodig heeft die naadloos AI en IoT integreert, in datacenters en van de rand 'edge'' tot en met de cloud. Dit allemaal met sterk geautomatiseerde en intelligente hybride multi-cloud infrastructuren. Uiteraard met toepassingen van Dell Technologies zoals Dell EMC, Boomi, Virtustream en Pivotal. Dell wil hierbij niet alleen het platform zijn voor de business, maar ook voor de menselijke vooruitgang.

Machine Learning

John Roese, Global Chief Technology Officer bij Dell EMC, verwacht dat organisaties met de nieuwe strategie veel meer uit hun big data kunnen halen dankzij AI en machine learning tools die gegevens sneller eb beter ontsluiten. Hierbij zullen machines meer talen overnemen van mensen wat leidt tot meer productiviteit. De AI tools bieden mogelijkheden om dingen te doen waar mensen voorheen niet van konden dromen zo verwacht Roese.

Bekijk de presentaie van het virtuele evenement 'Unlock the Power of Data'.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud