HPE neemt BlueData over

27-11-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE neemt BlueData over

Hewlett Packard Enterprise (HPE)  koopt voor een onbekend bedrag BlueData, leverancier van big data as a service diensten. Verwacht wordt dat de overname binnen het eerste kwartaal van het jaar zal worden afgerond, eindigend op 31 januari 2019.

BlueData is een leverancier van software die transformeert hoe bedrijven kunstmatige intelligentie en big data-analyse inzetten en het aanbod van HPE in deze snelgroeiende markten uitbreiden. 

Omdat het datavolume exponentieel blijft groeien, investeren bedrijven steeds meer in de hardware, software en services die nodig zijn om er bruikbare inzichten uit te halen. Tegen 2022 zal de totale adresseerbare markt voor kunstmatige intelligentie / machine learning (AI / ML) en big data naar verwachting groeien tot ongeveer 160 miljard dollar aldus HPE. Niet alle organisaties beschikken echter over de vereiste vaardigheden voor AI en gegevensvaardigheden om bedrijfswaarde en bruikbare inzichten uit hun gegevens te halen, en de vraag neemt toe naar snellere en kosteneffectievere oplossingen waarmee gemakkelijk AI / ML en big data-analyse kunnen worden geïmplementeerd, aldus HPE.

AI en ML

BlueData is opgericht in 2012 en is een privébedrijf met hoofdkantoor in het Californische Santa Clara. Het softwareplatform van BlueData maakt gebruik van containertechnologie om het eenvoudiger en kosteneffectiever te maken om grootschalige machine learning en big data analytics-omgevingen in te zetten. Door het BlueData-softwareplatform te combineren met de door HPE bestaande, door software gedefinieerde infrastructuur, kan HPE klanten helpen hun digitale transformatie te versnellen door een allesomvattende en gemakkelijk te implementeren oplossing voor AI / ML en big data-analyse te bieden. Met deze op containers gebaseerde oplossing kunnen klanten de wendbaarheid voor hun data science-teams verbeteren en mogelijk hun infrastructuurkosten aanzienlijk verlagen zo beweert HPE.

Services

"BlueData heeft een innovatieve en effectieve oplossing ontwikkeld om de pijnpunten aan te pakken die bedrijven tegenkomen bij het overwegen, implementeren en inzetten van AI / ML en big data-analyse. Het toevoegen van het complementaire softwareplatform van BlueData aan de toonaangevende Apollo Systems en professionele services van HPE is consistent met de data-first strategie van HPE en stelt onze klanten in staat om inzichten uit data te verkrijgen - on-premises, in de cloud of in een hybride architectuur, "zegt Milan Shetti, SVP en GM, Storage en Big Data Global Business Unit bij HPE. "We zijn enthousiast over de aanzienlijke waarde die we kunnen bieden voor onze klanten door samen te werken met het getalenteerde team van BlueData."

Big Data

"De groei in het volume en de soorten gegevens in de markt blijft versnellen, evenals de vraag naar een snelle, eenvoudige en uniforme consumptie-ervaring voor AI en big data-analyse", zegt Kumar Sreekanti, medeoprichter en CEO van BlueData. "Vanuit ons perspectief zijn gegevens brandstof, en BlueData's software is de motor die bedrijven helpt hun gegevens te verbruiken en inzichten te leveren op de meest effectieve en efficiënte manier. We hebben enorm klantensucces gehad door een turn-key oplossing te leveren die een as-a-service-ervaring biedt voor AI en big data, en we zijn verheugd om nog meer klanten te bereiken als onderdeel van HPE."

Terug naar nieuws overzicht