HPE lanceert nieuwe Edgeline Converged Edge System oplossingen

HPE lanceert nieuwe Edgeline Converged Edge System oplossingen

HPE lanceert nieuwe Edgeline Converged Edge System oplossingen

27-11-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE lanceert nieuwe Edgeline Converged Edge System oplossingen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt nieuwe HPE Edgeline Converged Edge System-oplossingen aan. Met deze oplossingen wordt de implementatie van ‘edge’-applicaties (applicaties aan de rand van het netwerk) versneld en het beheer ervan vereenvoudigd. Hierdoor kunnen klanten sneller reageren op de enorme datahoeveelheden die machines, assets, apparaten en sensoren aan de rand van het netwerk of in de cloud genereren. Op basis van een open platform kunnen organisaties hiermee veel verschillende applicaties en operationele technologie (OT) apparaten integreren voor edge-implementaties. Dit zorgt voor meer efficiëntie en innovatie in bijvoorbeeld de productie-, energie- en telecomsector. 

Om ‘edge’-data direct te vertalen naar inzichten en realtime-acties, moeten de data dicht bij de bron worden verwerkt. Dit omdat verzending van data naar een datacenter op afstand vertraging oplevert, bandbreedte kost en kosten met zich mee brengt. Dit betekent wel dat de infrastructuur op afstand beheerd moet worden en dat sensoren en industriële assets naadloos verbonden moeten zijn met IT-applicaties aan de ‘edge’. Met nieuwe software, technologie en services voor HPE Edgeline Converged Edge Systems, een geheel nieuwe infrastructuurcategorie die OT en IT in één systeem convergeert, wordt deze taak drastisch vereenvoudigd en versneld.De nieuwe oplossingen omvatten:

HPE Edgeline OT Link Platform – een open platform voor automatisering van de wisselwerking tussen operationele technologieën en standaard IT-applicaties aan de rand van het netwerk voor intelligente en autonome besluitvorming.

HPE Edgeline-systeemmanagement – de eerste specifiek voor de ‘edge’ ontworpen systeemmanagementoplossingen. Dit zorgt voor sterke betrouwbaarheid, connectiviteit en security.

HPE Edgeline EL300 Converged Edge System – inclusief OT-link en HPE Edgeline-systeemmanagement. Dit biedt uitstekende bescherming in ruwe ‘edge’-omgevingen voor verschillende industriële implementaties.

HPE Edgeline Field Application Engineering Services – is verkrijgbaar via HPE Pointnext en helpt klanten met het plannen, bouwen en aanpassen van op OT-link gebaseerde Internet of Things (IoT) en cyber-physical systemen.

Volgens Gartner wordt in 2022, als gevolg van digitalisering, maar liefst 75 procent van de gegenereerde bedrijfsdata gecreëerd en verwerkt buiten een traditioneel, gecentraliseerd datacenter of cloud. Dit jaar is dit nog maar 10 procent.1

“Het implementeren van IoT-, edge- en cyber-fysieke systemen is een uitdaging die een frisse blik behoeft op het samenvoegen van fysieke en digitale werelden”, aldus dr. Tom Bradicich, Vice President en General Manager, Converged Servers, Edge en IoT Systems bij HPE. “Met de nieuwe HPE Edgeline Converged Edge System-oplossingen kunnen onze klanten de applicatielevering versnellen van applicaties die data uit de edge benutten, en tegelijkertijd vertrouwen op veilig enterprise-class management. We leggen de basis voor een nieuw ecosysteem van intelligente edge-oplossingen om innovatie en groei in verschillende sectoren te stimuleren.”

Eenvoudige implementatie van ‘edge-to-cloud’ IoT en cyber-fysieke systemen

Op dit moment is het opzetten van een IoT of cyber-physical systeem een bewerkelijk traject. Klanten moeten veel werk verrichten om OT-netwerken, besturingssystemen en datastromen te orkestreren met drivers, middleware en applicaties die op IT-systemen worden uitgevoerd. Het HPE Edgeline OT Link Platform is een open platform dat dit proces aanzienlijk vereenvoudigt, waardoor kosten en time-to-market worden gereduceerd. De oplossing omvat: 

HPE Edgeline OT Link Platform-software – een open workflow-engine en applicatiecatalogus waarmee klanten componenten, data en applicaties kunnen orkestreren via een grafische ‘drag and drop’ gebruikersinterface. Het HPE Edgeline OT Link-platform integreert diverse applicaties van derde partijen die aan de ‘edge’ of in de cloud functioneren, onder meer van AWS, Google, Microsoft, SAP, PTC, GE. Dit maakt de inzichten verkregen uit ‘edge’-data beschikbaar voor de hele IT-organisatie en supply chain.

HPE Edgeline OT Link gecertificeerde modules – door HPE ontwikkelde adapters die verbinding maken met verschillende OT-systemen. Hierdoor is bi-directionele, tijdgevoelige en deterministische besturing en communicatie mogelijk, inclusief snelle digitale I/O, CAN-bus, Modbus of Profinet. Voor deze adapters worden API's en SDK's ter beschikking gesteld om designs voor OT-linkmodules van derde partijen te faciliteren. OT-link zal ook FPGA-modules integreren om klanten maximale flexibiliteit te geven voor verbinding met elk industrieel I/O-apparaat.

“We zijn enthousiast over de potentie van HPE Edgeline OT Link Platform door een ??krachtig, OT-ready fysiek platform te bieden voor geavanceerde OT-applicaties als PathWave Analytics van Keysight”,aldus Christopher Cain, Vice President en General Manager van Electronic Energy Products van Keysight Technologies. “Het gebruiken van veilige IoT-apparaten en effectieve draadloze communicatie, gevalideerd volgens de nieuwste normen van Keysight's 5G- en IoT-testsuites, is van essentieel belang om optimale performance voor IoT-oplossingen van onze klanten te bieden. Als dit geïntegreerd is met HPE's Edgeline-systemen levert dit een krachtige combinatie voor grootschalige meetverwerking en realtime lokale besturing, terwijl de hoogste kwaliteit van de service behouden blijft.”

Beheer en security aan de ‘edge’

HPE heeft ook de eerste oplossingen voor systeemmanagement aangekondigd, specifiek ontworpen om provisioning en management van ‘edge’-infrastructuren en -applicaties te vereenvoudigen. Hierdoor is een eenvoudig beheer en sterke security voor externe systemen al mogelijk met beperkte connectiviteit en IT-expertise.

HPE Edgeline Integrated System Manager is verankerd in HPE Edgeline Converged Edge Systems en biedt ‘one-click’ provisioning, continu management van de systeemstatus, updates op afstand en management, zelfs met onderbroken verbindingen (bedraad en draadloos). Het ondersteunt ook geavanceerde securityfuncties, zoals het voorkomen van wijzigingen in het systeemstartbestand en het uitschakelen van het systeem tijdens een security-event.

HPE Edgeline Infrastructure Manager-software kan duizenden Edgeline Converged Edge-systemen op afstand beheren. De HPE Edgeline Workload Orchestrator host een centrale opslagplaats voor gecontaineriseerde analytics, AI, business en IoT-applicaties die kunnen worden gepusht naar HPE Edgeline Converged Edge Systems aan de ‘edge’.

Convergentie van OT en IT

HPE Edgeline EL300 Converged Edge System is een nieuw systeem met een OT-link en HPE Edgeline-systeemmanagement. Het biedt ongekende flexibiliteit voor verschillende toepassingen via meerdere industriële connectiviteitsopties (bedraad en draadloos). De HPE Edgeline EL300 heeft geen ventilator en is een energiezuinig systeem dat uitgerust is met Intel® Core™ i5-processors, tot 32GB aan geheugen en 3TB aan storage. Het ondersteunt ook Intel® Movidius™ Myriad™ X vision-verwerkingseenheden om videoanalyses en AI-conclusies aan de ‘edge’ mogelijk te maken. De HPE Edgeline EL300 biedt verbeterde veerkracht tegen schokken, trillingen, vochtigheid en stof, inclusief IP50- en MIL-SPEC-certificeringen, en kan opereren van -30 tot +70 graden Celsius. Deze functies maken de HPE Edgeline EL300 geschikt om in te zetten als embedded systeem, bijvoorbeeld in productiemachines of in de infrastructuur van gebouwen.

“Ons slimme stroomnet genereert terabytes aan data per uur aan de ‘edge’ en vertrouwt op intelligente edge-technologieën die zijn verbonden met centrale analytics- en cloudplatforms”, aldus dr. Steve Pratt, Chief Technology Officer van CenterPoint Energy. "CenterPoint Energy is enthousiast over het voortzetten van de samenwerking met HPE. We verkennen de toepassingen van hun Edgeline EL300 en Edgeline OT Link Platform die ons helpen bij het versnellen van de implementatie en het verbeteren van de operationele efficiëntie van onze edge-to-cloud-oplossingen. Dit helpt ons bij ons doel om veiligere en efficiëntere energielevering aan onze klanten te bieden.”

Expertise voor snellere implementatie

Om deze nieuwe producten te ondersteunen, levert HPE Pointnext – de serviceorganisatie van HPE – de HPE Edgeline Field Application Services. Met deze services helpt HPE klanten bij het plannen, ontwerpen, bouwen en uitvoeren van IoT-, ‘edge’-, en cyber-fysieke systemen om implementatie te versnellen en betrouwbare en veilige operations te verzekeren. Binnen deze services vallen de evaluatie van toepassingen, proof-of-value, implementatie van oplossingen en beheer van lopende operations. Hierdoor halen klanten alles uit OT/IT-integraties.

Daarnaast helpt HPE Pointnext klanten bij de ontwikkeling van hun eigen data-acquisities, industriële netwerken en controlecomponenten voor het HPE Edgeline OT Link Platform zodat afgestemde oplossingen en concurrentievoordeel mogelijk is. HPE Edgeline OT Link Platform-oplossingen kunnen on-premise geleverd worden met een turnkey-implementatieservice die door HPE Pointnext wordt beheerd.

Ten slotte wordt HPE Edgeline EL300 Converged Edge System toegevoegd aan HPE GreenLake Flex Capacity. Dit zorgt voor een op consumptie gebaseerde levering, betaling op basis van verbruik, capaciteitsmetingen en ondersteuning op maat voor klanten die een cloudachtige ervaring voor ‘edge’-systemen kunnen gebruiken.

Beschikbaarheid en prijzen

HPE Edgeline EL300 Converged Edge Systeem is nu wereldwijd beschikbaar, met prijzen vanaf $2.532,-.

HPE Edgeline Integrated System Manager is nu wereldwijd beschikbaar en een zero-fee softwarelicentie is inbegrepen bij HPE Edgeline EL300 Converged Edge Systems.

HPE Edgeline Infrastructure Manager is nu wereldwijd verkrijgbaar, met prijzen vanaf $499,-.

HPE Edgeline OT Link-gecertificeerde modules zijn nu wereldwijd verkrijgbaar, prijzen vanaf $189,-.

HPE Edgeline Field Application Services zijn nu wereldwijd beschikbaar.

HPE Edgeline OT Link-platform en HPE Edgeline OTLink Workload Orchestrator zijn wereldwijd beschikbaar in het eerste kwartaal van 2019.

Meer informatie over deze aankondigingen staat op: www.hpe.com/info/edgeline

Terug naar nieuws overzicht