Witold Kepinski - 28 november 2018

Nutanix Xi IoT brengt intelligentie naar de edge

Nutanix Xi IoT brengt intelligentie naar de edge image

Nutanix, speler op het gebied van cloud computing, heeft vandaag de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Xi IoT, een nieuwe edge computing-service die wordt aangeboden als onderdeel van de Xi Cloud Services van het bedrijf.

Door core Nutanix-oplossingen te combineren met een gestroomlijnde aanpak, elimineert Xi IoT complexiteit en versnelt het de implementatie. Hierdoor kunnen ontwikkelaars zich bovendien focussen op de business-layer van IoT- applicaties en -services.

In 2017 genereerden drie miljard enterprise IoT edge-apparaten dertig keer meer data (256 ZB) dan de ruim 30 miljoen nodes binnen publieke en private cloud datacenters. Het huidige IoT-model, waarbij grote hoeveelheden data van edge-devices worden teruggestuurd naar een centrale cloud voor verwerking, beperkt klanten sterk in het maken van realtime, uitvoerbare beslissingen gebaseerd op edge intelligence. Klanten, die waarde halen uit een grote hoeveelheid data, komen daardoor in de problemen vanwege de verhoogde latency, gebrek aan schaalbaarheid, gebrek aan autonomie, en compliance- en privacykwesties.

Edge

Anders dan traditionele IoT-modellen, biedt het Xi IoT-platform lokale compute resources, machine inference en dataservices voor realtime verwerking aan de edge. Xi IoT Data Pipelines kunnen intelligent geanalyseerde data van klanten veilig verplaatsen naar een publieke cloud (Azure, AWS or GCP) of private cloud-platform naar keuze voor langetermijnanalyse. Zowel edge als core cloud-deployments opereren op dezelfde data- en management-omgeving, zodat Xi IoT-klanten duidelijk zicht hebben op hun deployment. Omdat Xi IoT automatische, zero-touch setup en management van edge-apparaten biedt, voorkomen organisaties het risico op security-inbreuken door menselijke fouten. Daarnaast verhoogt het platform de algehele efficiëntie en reduceert het kosten van wereldwijd actieve edge-devices.

Infrastructuur

Met behulp van de geavanceerde infrastructuur en lifecycle-management-tool van Xi IoT kunnen klanten platformonafhankelijk al hun edge-locaties beheren. Ontwikkelaars kunnen een uitgebreide set van populaire openbare API’s inrichten om next-generation data science-applicaties in te zetten als container-apps of als functies (kleine snippets van code). Dit kan worden geïntegreerd in bestaande CI/CD pipelines, waardoor veranderingen snel vanaf één locatie doorgevoerd kunnen worden. Door dit bekende framework te benutten, verlaagt Xi IoT de trainings-, ontwikkelings- en testkosten van organisaties. Tegelijkertijd voorkomt Xi IoT dat een organisatie is aangewezen op één publieke cloud-provider. Omdat data realtime wordt verwerkt aan de edge, worden organisaties niet langer geremd door de verzending van gegevens terug naar een core datacenter voor verwerking. Beslissingen kunnen daardoor worden gebaseerd op data, autonoom en in realtime.

“Voor grote organisaties is een edge-strategie onmisbaar om connectiviteit van edge tot cloud te verenigen, om IoT-applicaties snel te ontwikkelen en om realtime analytics te bieden dichtbij de locatie waar de data wordt gegenereerd”, zegt Ashish Nadkarni, Group Vice President, Infrastructure Systems, Platforms and Technologies bij IDC. “Voor bedrijven die een concurrentievoordeel zoeken, kunnen oplossingen zoals Nutanix Xi IoT helpen om voorop te lopen en nieuwe kansen te ontdekken om hun organisatie te laten groeien.”

Nutanix Xi IoT focust zich bij de introductie op de industrie, retail, olie & gas, gezondheidszorg en smart cities.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!