HPE voegt intelligentie toe aan storageoplossingen
29-11-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE voegt intelligentie toe aan storageoplossingen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft haar storageoplossingen vernieuwd. Nieuwe features helpen gebruikers meer waarde te halen uit hun data doordat de data direct omgezet kan worden in bruikbare inzichten. Deze inzichten kunnen door bedrijven worden gebruikt om hun businessactiviteiten te optimaliseren, bijvoorbeeld bij de creatie van nieuwe omzetstromen.

HPE introduceert:

 • Verbeteringen van HPE InfoSight, het Artificial Intelligence for Operations (AIOps) platform van HPE.
 • De uitbreiding van de multicloud storageservice HPE Cloud Volumes naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
 • HPE Memory-Driven Flash, een nieuwe categorie enterprise storage op basis van storage class memory (SCM) en NVMe.
 • Een nauwere samenwerking met Cohesity voor secundaire workloads om de transitie naar de hybride cloud te versnellen.

Datamobiliteit tussen on premise en cloud

Om hun zakelijke impact te verhogen hebben organisaties een eenvoudig te managen infrastructuur nodig, zodat ze zich kunnen richten op het halen van waarde uit hun data. Bedrijven hebben volgens HPE behoefte aan datamobiliteit nodig tussen on premise en de cloud om ontwikkelcycli te versnellen en data te beschermen. Daarnaast moet storage niet alleen aan deze behoeften voldoen, maar het liefst ook af te nemen zijn op basis van consumptiegerichte modellen met financiële flexibiliteit.

Met haar vernieuwde intelligente storageoplossingen wil HPE klanten in staat stellen om data maximaal te benutten en hun business te transformeren. Deze oplossingen passen zichzelf realtime aan, verplaatsen data naar de juiste plek en zijn af te nemen naar het juiste businessmodel. "Intelligence verandert alles", aldus Milan Shetti (foto), General Manager van HPE Storage. "Klanten die intelligente storage gebruiken, benutten de voordelen van AI en besteden daardoor minder tijd aan hun infrastructuur. In plaats daarvan kunnen ze zich meer focussen op het verzilveren van hun data. Nieuwe omzetmogelijkheden kunnen bijvoorbeeld ontstaan door data naar de cloud of juist de 'edge' te verplaatsen, waardoor inzichten direct en ter plaatse gebruikt kunnen worden. Door de juiste data-inzichten op te halen is het ook mogelijk om producten of businessmodellen te verbeteren."

Zelfoptimaliserende IT door AI-gestuurde storage

HPE InfoSight gebruikt artificial intelligence om infrastructuurbeheer eenvoudiger te maken. Dit doet HPE InfoSight door problemen te voorspellen en te voorkomen, maar ook door een basis te bieden voor contextbewust datamanagement. HPE InfoSight reduceert exploitatiekosten tot 79 procent door een zelfbeherende infrastructuur en zelfoptimaliserende IT.

HPE breidt HPE InfoSight uit naar workloadmanagement door de toevoeging van mogelijkheden voor machine learning. Deze mogelijkheden reduceren risico’s en handmatig werk voor het inplannen van nieuwe workloads.

 • Cross-stack aanbevelingen voor HPE Nimble Storage breiden de HPE InfoSight recommendation engine uit naar de virtualisatielaag. HPE InfoSight gaat nu verder dan de basistools voor predictive analytics. Op basis van AI worden richtlijnen gegeven aan de infrastructuurstack, zodat klanten hun omgevingen kunnen optimaliseren en inzien waar ze hun data het best kunnen plaatsen.
 • Een AI-gestuurde resourceplanner helpt bij het optimaliseren van workloadplaatsingen op basis van beschikbare resources. Deze elimineert giswerk en storingsrisico’s bij het implementeren van nieuwe workloads.
 • Performance insights voor HPE 3PAR reduceren tijd voor troubleshooting door machine learning te gebruiken voor zelfdiagnoses in performanceknelpunten. Deze wordt on premise geleverd. Daardoor is het mogelijk om HPE InfoSight uit te breiden naar locaties met beperkte toegang tot cloud.

"HPE InfoSight heeft onze operations geweldig vereenvoudigd. Het heeft ervoor gezorgd dat ons personeel niet meer continu bezig is met issues in de infrastructuur", aldus Stefan Floyhar, Senior IT Director bij Ferrara Candy Company. "We zijn blij met de proactieve ondersteuning die we hebben gekregen en HPE InfoSight zorgt er concreet voor dat kritieke storingen voorkomen worden, die we anders nooit gevonden hadden. De toevoeging van cross-stack aanbevelingen versterkt InfoSight’s mogelijkheden om over onze gevirtualiseerde omgevingen te waken, waardoor wij het niet meer zelf hoeven doen."

Datamobiliteit

Doordat steeds meer applicaties voor de cloud ontworpen worden, moeten organisaties hun data optimaal verplaatsen over hun hybride cloudomgevingen. HPE Cloud Volumes, momenteel beschikbaar op HPE Nimble Storage, levert een storageservice met hybride en multi-cloud mobiliteit. HPE Cloud Volumes wordt uitgebreid met de volgende servicemogelijkheden:

 • Uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland in 2019 om de dienst ook te kunnen bieden aan Europese klanten waarvoor lokale datatoegang in de cloud nodig is.
 • Ondersteuning voor containerplatforms als Docker en Kubernetes om DevOps te versnellen, maar ook cloudapplicaties en hybride cloud workloads te kunnen testen en ontwikkelen. Registreren voor een technische preview kan op https://cloudvolumes.hpe.com.
 • Gecompleteerde SoC 2 Type 1-certificatie voor klanten met strenge compliancecontroles en HIPAA-compliance voor klanten in de healthcare.

Meer dan all-flash door data op memorysnelheid

HPE Memory-Driven Flash is een nieuwe categorie storage, gebouwd met SCM en NVMe om applicatieperformance van HPE 3PAR en HPE Nimble Storage te versnellen. HPE Memory-Driven Flash verlaagt latency tot 2 keer en is tot 50 procent sneller dan all-flash arrays met NVMe solid state drives. De intelligentie die in HPE 3PAR en HPE Nimble Storage gebouwd is, optimaliseert SCM voor realtime verwerking van latency-gevoelige applicaties en gemixte workloads op schaal, bijvoorbeeld voor AI en machine learning of transacties met hoge snelheid. HPE 3PAR is het eerste enterprise storage platform met SCM en NVMe.

HPE Memory-Driven Flash is vanaf december 2018 beschikbaar voor HPE 3PAR als een eenvoudige upgrade en wordt in 2019 verwacht voor HPE Nimble Storage.

HPE storageportfolio

De intelligente storage is gebouwd op basis van een portfolio van workload geoptimaliseerde storageproducten. Deze dienen als juiste bestemming voor alle datatypen. Nieuwe producten en functies bevatten:

 • Peer Persistence voor HPE Nimble Storage. Dit biedt eenvoudige, ‘always-on’ beschikbaarheid via multi-site synchrone replicatie met automatische failover. Het is gratis beschikbaar op HPE Nimble Storage.
 • Een versterkte samenwerking met Cohesity combineert de eenvoud en efficiency van Cohesity-software met HPE’s services en infrastructuren voor big data en storage. De uitgebreide resellerovereenkomst waarin nu ook HPE Apollo en HPE DL 380-servers zijn opgenomen, zorgt dat klanten hun back-up en secundaire data over de hybride cloud kunnen consolideren.
 • De beschikbaarheid van het HPE Apollo 4200 Gen10-platform, geschikt voor big data analytics, scale-out software-defined storage en andere data storage centric workloads.

Intelligente Storage ‘as a service’

HPE beheert 500PB aan klantendata die via HPE GreenLake Flex Capacity als dienst wordt geleverd. Dit biedt klanten schaalbaarheid en eenvoud in IT-operations. HPE breidt HPE GreenLake for back-up uit door de toevoeging van Veeam Software als onderdeel van het consumptiegerichte model.

Terug naar nieuws overzicht