Wouter Hoeffnagel - 29 november 2018

AWS kondigt nieuwe producten aan op re: Invent

AWS kondigt nieuwe producten aan op re: Invent image

Amazon Web Services (AWS) introduceert op re: Invent, de door AWS georganiseerde conferentie voor de computing community, een reeks nieuwe producten. Het gaat onder andere om Amazon Quantum Ledger Database (QLDB), Amazon Managed Blockchain, nieuwe opslagservices- en mogelijkheden, AWS Outposts en nieuwe Machine Learning diensten en mogelijkheden.

Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) en Amazon Managed Blockchain

Amazon QLDB is een transparant, onveranderbaar en cryptografisch verifieerbaar grootboek. De oplossing is gericht op toepassingen die een centrale, vertrouwde autoriteit nodig hebben om een permanent en volledig overzicht van transacties te verschaffen (bijvoorbeeld toeleveringsketen, financieel, productie, verzekering en HR).

Voor klanten die applicaties willen bouwen waar meerdere partijen transacties kunnen uitvoeren zonder de behoefte aan een vertrouwde centrale autoriteit, maakt Amazon Managed Blockchain het eenvoudig om schaalbare blockchain-netwerken te maken en te beheren met behulp van de populaire, open source Ethereum- en Hyperledger Fabric-frameworks. Met een paar klikken in de AWS Management Console kunnen klanten een blockchain-netwerk opzetten dat meerdere AWS-accounts kan omvatten en kan worden geschaald om duizenden applicaties en miljoenen transacties te ondersteunen.

Nieuwe opslagservices en -mogelijkheden

AWS introduceert een reeks nieuwe opslagservices en -mogelijkheden:

  • Amazon S3 Intelligent-Tiering optimaliseert opslagkosten door automatisch de meest kosteneffectieve opslaglaag te selecteren op basis van gebruikspatronen
  • Amazon S3 Glacier Deep Archive vermindert de opslagkosten aanzienlijk voor minder vaak gebruikte gegevens
  • Amazon S3 Batch Operations beheert efficiënt miljarden objecten. 
  • Amazon FSx voor Windows File Server en Amazon FSx voor Luster-services bieden kosteneffectieve, schaalbare bestandsopslag voor Windows en rekenintensieve werkbelastingen
  • Amazon EFS Infrequent Access verlaagt de opslagkosten voor bestanden.
  • AWS DataSync vereenvoudigt de overdracht van grote datasets naar Amazon S3 en Amazon EFS.
  • AWS Transfer voor SFTP maakt het eenvoudiger om directe SFTP-gebaseerde bestandsoverdrachten naar en uit de Amazon S3 uit te voeren.

AWS Outposts

AWS introduceert de mogelijkheid om AWS-infrastructuur en -services on-premises uit te voeren om een echt consistente hybride ervaring te leveren. AWS Outposts zijn er in twee varianten; ten eerste een uitbreiding van de snelgroeiende VMware Cloud op AWS-service die op AWS buitenposten draait; ten tweede, AWS Outposts waarmee klanten hun eigen computergebruik en opslag kunnen uitvoeren met behulp van dezelfde native AWS-API's die in de AWS-cloud worden gebruikt.

Nieuwe machine learning diensten

AWS introduceert nieuwe Amazon SageMaker-functies waarmee ontwikkelaars eenvoudiger machineleermodellen kunnen bouwen, trainen en implementeren - inclusief goedkope, automatische gegevensetikettering en versterkingsleren (RL). Ook onthult AWS nieuwe diensten, raamwerkverbeteringen en een aangepaste chip om het trainen van machine learning en inferentie te versnellen en tegelijkertijd de kosten te verlagen.

AWS heeft nieuwe kunstmatige intelligentie -diensten aangekondigd die tekst uit vrijwel elk document kunnen halen, medische informatie kunnen lezen en aangepaste personalisatie, aanbevelingen en voorspellingen kunnen bieden met behulp van dezelfde technologie die Amazon.com gebruikt. Ook helpt AWS ontwikkelaars aan de slag met machine learning met AWS DeepRacer, een nieuwe autonome raceauto op schaal 1/18 voor ontwikkelaars, aangedreven door versterkingsleren.

Nieuwe databasemogelijkheden

Ook zijn nieuwe Amazon Aurora en Amazon DynamoDB-mogelijkheden en twee nieuwe, speciaal gebouwde databases aangekondigd. De nieuwe Amazon Aurora Global Database biedt klanten de mogelijkheid om een ??database in een enkele regio bij te werken en deze automatisch te laten repliceren naar andere AWS-regio's voor hogere beschikbaarheid en disaster recovery. De nieuwe On-Demand-functie van Amazon DynamoDB biedt read / write capaciteitsregistratie, waardoor capaciteitsplanning overbodig wordt en klanten alleen kunnen betalen voor de lees- en/of schrijfverzoeken die ze consumeren, terwijl de lancering van DynamoDB Transactions ontwikkelaars toelaat transactiegaranties te bouwen voor multi- artikelupdates, waardoor conflicten en fouten gemakkelijker kunnen worden voorkomen bij het ontwikkelen van zeer schaalbare bedrijfskritieke applicaties.

AWS kondigde ook twee nieuwe, speciaal gebouwde databaseservices aan: Amazon Timestream, een snelle, schaalbare en volledig beheerde database met tijdreeksen voor IoT en operationele applicaties en Amazon Quantum Ledger Database (QLDB), een zeer schaalbaar, onveranderbaar en cryptografisch verifieerbaar grootboek .

AWS Control Tower, AWS Security Hub en AWS Lake Formation

Het bedrijf introduceert drie nieuwe services om zowel sneller te bouwen als te implementeren en daarbij ook gegevens eenvoudiger en sneller te beheren. AWS Control Tower biedt klanten een geautomatiseerde "landing zone" die het eenvoudig maakt om hun multi-account omgeving in te stellen en hun AWS-workloads continu te regelen met regels voor beveiliging, operations en compliance.

AWS Security Hub is een centrale plaats voor het beheer van beveiliging en compliance in een AWS-omgeving, zodat klanten snel hun AWS-beveiligings- en compliance-status in één overzicht kunnen zien. AWS Lake Formation maakt het veel eenvoudiger voor klanten om een veilig datameer te bouwen door veel van de complexe handmatige stappen die gewoonlijk nodig zijn, inclusief het verzamelen, opschonen en catalogiseren van gegevens, te vereenvoudigen en te automatiseren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!