Witold Kepinski - 30 november 2018

Tech Data verhoogt zijn omzet met dubbele cijfers

IT-distributeur Tech Data heeft in het afgelopen derde kwartaal een omzetstijging van dubbele cijfers en een winstgroei gerealiseerd. Tech Data verhoogde de wereldwijde omzet met 11 procent tot 9,3 miljard dollar in het derde kwartaal. In Europa stegen de inkomsten met 9 procent tot 4,9 miljard dollar. Europa draagt op dit moment 53 procent bij aan de wereldwijde verkoop van de distributeur.

De top drie omzetmakers van Tech Data-fabrikanten waren Apple (17 procent omzetaandeel), HP Inc. (11 procent) en Cisco (10 procent).

Het bedrijfsresultaat (GAAP) steeg 85 procent tot 146,9 miljoen dollar. In Europa bedroeg het resultaat 39,9 miljoen dollar. Voor het vierde kwartaal, eindigend op 31 januari, verwacht de broadliner een omzet van tussen 10,5 en 10,9 miljard dollar.

Sterke prestatie

Tech Data ceo Rich Hume (foto) spreekt van een sterke prestatie in de VS, Europa en Azië / Pacific. "Ik ben verheugd te kunnen melden dat onze teams een sterke Q3-prestatie hebben geleverd met uitstekende uitvoering in onze drie regio's. De wereldwijde omzet groeide met 11 procent en we behaalden een hoog dubbelcijferig niet-GAAP bedrijfsresultaat en groei van de winst per aandeel. Onze Q3-resultaten weerspiegelen de krachtige combinatie van onze end-to-end portfolio en sterke uitvoering door onze wereldwijde teams, en valideren ook de strategische rol die we spelen in de IT-supply chain - het leveren van hoge waarde via onze end-to-end portfolio aan kanaalpartners over het brede spectrum van IT-producten en -oplossingen."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!