Redactie - 10 december 2018

Nextview opent tweede Design Thinking Center in Eindhoven

Nextview opent tweede Design Thinking Center in Eindhoven image

In gebouw 27 van de High Tech Campus in Eindhoven opende design- en technologiebedrijf Nextview haar tweede Design Thinking Center. Het ruim 1000 m2 grote center, dat de deuren zo’n tweeëneenhalf jaar na de opening van het eerste Design Thinking Center in Amsterdam opent, wordt tevens het nieuwe hoofdkantoor van Nextview voor het zuiden van Nederland én België.

Met ruim 750 sessies sinds de opening in maart 2016 bleek het “originele” Design Thinking Center in Amsterdam direct al een schot in de roos. In het center, dat een combinatie is van een innovatielab en een belevingsruimte, kunnen door middel van draaibare muren tal van verschillende ruimtes worden gecreëerd. De Design Thinking specialisten helpen klanten om de optimale oplossing voor hun vraagstuk te vinden. Hierbij wordt onder andere gewerkt met customer journeys, persona’s en prototypes.

Design Thinking Center Eindhoven
Voor de vestiging in Eindhoven is de succesvolle opzet uit Amsterdam als uitgangspunt genomen. Omdat er de beschikking over ruim 80% meer vloeroppervlak is, biedt het Design Thinking Center op de High Tech Campus nog een aantal extra’s. Zo is er een speciaal klaslokaal voor Nextview School, de opleidingstak waarin Design Thinking cursussen en Salesforce Administrator trainingen worden aangeboden. Bijzonder is ook de Plastic Whale Boardroom, een transparante ruimte volledig ingericht met Plastic Whale Circular Furniture: meubilair gemaakt van gerecycled Amsterdams grachtenplastic.

Huub Waterval, CEO van Nextview, over het nieuwe center: “De High Tech Campus is de ideale locatie voor ons tweede Design Thinking Center dankzij haar innovatieve karakter en de ligging in dé stad voor technologie, design en kennis. Het gebouw waarin wij ons vestigen kent al een rijke historie van innovaties, en wij hopen dit ook in de toekomst voort te kunnen zetten!”. Cees Admiraal, Director Business Development van de High Tech Campus, voegt hier aan toe: “De komst van Nextview naar de Campus is geweldig. Dankzij hun Design Thinking Center wordt HTC 27 een bruisend gebouw. In het ene deel kom je Huub tegen, die grote bedrijven dankzij design thinking veel innovatiever gaat maken. Aan de andere kant kom je innovatieve startups tegen, die ooit graag zo groot willen worden als die bedrijven die werken met Nextview. In het midden van het gebouw komen de twee uitersten elkaar tegen en kunnen ze van elkaar leren en samenwerken. Ik weet zeker dat daar mooie dingen uit gaan komen.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!