Symantec heeft een nieuwe leiderschapstructuur binnen Enterprise Security

01-12-2018 | door: Witold Kepinski

Symantec heeft een nieuwe leiderschapstructuur binnen Enterprise Security

IT-security specialist Symantec heeft een nieuwe leiderschapstructuur binnen Enterprise Security aangekondigd om het bedrijfssegment het beste te positioneren voor zijn volgende fase van groei en leiderschap in de industrie. Art Gilliland is benoemd tot EVP en GM Enterprise Products en Marc Andrews zal doorgaan als Senior Vice President Worldwide Sales met uitgebreide verantwoordelijkheden; deze rollen zullen rechtstreeks rapporteren aan Symantec President en CEO Greg Clark. Michael Fey, die voor Symantec de Blue Coat-acquisitie twee jaar geleden heeft afgerond en met succes het Enterprise Security-product en de veldintegratie leidde, heeft ontslag genomen als president en COO. Naast zijn functie als CEO is Clark benoemd tot president van Symantec.

Art Gilliland is een gerespecteerde industriefiguur in Enterprise Security. Gilliland diende als SVP van Software Enterprise Security Products bij HP, waar hij een cruciale rol speelde in beveiligingsproducten zoals beheerde beveiligingsdiensten, netwerkbeveiliging en beveiligingsinformatiebeheersystemen. Meest recent diende hij als President en CEO van Skyport Systems, die in 2017 werd overgenomen door Cisco Systems. De heer Gilliland biedt meer dan 20 jaar leidinggevende leiderschapservaring aan de onderneming, evenals een grondige kennis van en respect voor de onderneming. Symantec-organisatie, die voorheen de SVP van het bedrijf en GM van de Information Security Group was. Als EVP en GM Enterprise Products zal de heer Gilliland toezicht houden op de product- en engineeringteams van Enterprise Security.

Marc Andrews is een ervaren leider die een cruciale operationele rol heeft gespeeld na de overname van Blue Coat door Symantec. Andrews is sinds 2016 Senior Vice President van Enterprise Security Worldwide Sales en leidt de betrokkenheid bij de grootste klanten, transacties en partners van het bedrijf. Andrews heeft met succes de wereldwijde verkoopteams van Symantec en Blue Coat geïntegreerd en heeft actief de uitrol van de Integrated Cyber Defense-platformstrategie naar de wereldwijde klantenkring van het bedrijf geleid. Bij Blue Coat leidde hij wereldwijde veldoperaties van 2011 tot 2016. Mr. Andrews heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leiden van internationale organisaties door middel van turnarounds en groei. Andrews heeft ook gediend als president van Micro Focus International.

Terug naar nieuws overzicht