Witold Kepinski - 01 december 2018

Check Point CloudGuard SaaS is beschikbaar

IT-security specialist Check Point heeft zijn CloudGuard SaaS beschikbaar gesteld. CloudGuard SaaS is een van de nieuwste toevoegingen aan Check Point's CloudGuard-portfolio van cloudbeveiligingsproducten. Het beschermt ondernemingen die SaaS-applicaties en cloud-gebaseerde e-mail gebruiken (inclusief Office 365, GSuite en OneDrive) en voorkomt gerichte aanvallen die bedoeld zijn om gevoelige gegevens te stelen. 

Deze cloudservice van Check Point biedt geavanceerde SaaS-bedreigingen en biedt 360-graden bescherming tegen malware en zero-days, phishing-aanvallen en overnames van werknemers. Bovendien kan het niet-gesanctioneerd gebruik van SaaS-applicaties ontdekken en gegevenslekken voorkomen, terwijl het tegelijkertijd zichtbaarheid van bedreigingen biedt. 

"In het landschap van cyberaanvallen van de vijfde generatie is het van cruciaal belang om technologie te implementeren die is uitgerust om meer bedreigingen te nemen voor zakelijke cloud-applicaties", zegt Itai Greenberg, VP Product Management bij Check Point Software Technologies. "Bedrijven richten zich over het algemeen op oplossingen in het Cloud Access Security Broker-domein, die zichtbaarheid en gegevenslekbescherming bieden. CloudGuard SaaS gaat echter verder dan de CASB-mogelijkheden en is ontworpen om de meest voorkomende aanvallen op SaaS-applicaties te voorkomen geest aan ondernemingen. "

CloudGuard SaaS biedt volgens Check Point:

Superieure dreigingspreventie tegen malware en zero-days: CloudGuard SaaS is de meest effectieve oplossing voor het voorkomen van inbreuken op malware en zero-day aanvallen op SaaS-applicaties, gebruikmakend van Check Point's SandBlast-technologie. SandBlast scoorde een blokkeringspercentage van 100 procent en de hoogste ontwijkingstest met NSS Labs, een wereldwijd erkende vertrouwde bron voor onafhankelijke, op feiten gebaseerde cyberbeveiligingstests. Door gebruik te maken van deze mogelijkheden beschermt CloudGuard SaaS e-mailbijlagen en bestandsdownloads op bestandshostingservices en samenwerkingstools. CloudGuard SaaS blokkeert zero-day bedreigingen voordat ze gebruikers bereiken en levert veilige inhoud in seconden, met behulp van geavanceerde bedreigingemulatie en extractietechnologie, aldus Check Point.

Innovatieve technologie stopt accountovernames: CloudGuard SaaS blokkeert SaaS-accountovernames door te voorkomen dat onbevoegde gebruikers inloggen, zelfs als het apparaat al is gecompromitteerd. Met zijn nieuwe ID-Guard -technologie identificeert CloudGuard SaaS frauduleuze toegang door het vinden van slechte aanmeldingsgegevens en het centraliseren van multi-factor-authenticatie. Bovendien kan CloudGuard SaaS gebruikers verifiëren in elke SaaS-applicatie op elk apparaat-mobiel of pc.

Totale phishing-beveiliging: CloudGuard SaaS voorkomt meer phishing-aanvallen dan standaard e-maildiensten door gebruik te maken van engines voor kunstmatige intelligentie. Het kan geavanceerde phishing-aanvallen, spear-phishing en e-mail spoofing stoppen die andere oplossingen kan omzeilen. Schadelijke e-mailinhoud kan ook met hoge precisie worden geblokkeerd.

CloudGuard SaaS is onmiddellijk beschikbaar. Ga voor meer informatie en een gratis proefversie naar: https://www.checkpoint.com/products/saas-security/

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!