Redactie - 02 december 2018

Wie wordt Security Innovator van 2018?

Wie wordt Security Innovator van 2018? image

Binnen het vakgebied van ICT is security een buitengewoon belangrijk, maar ook dynamisch onderdeel. Reden genoeg om een speciale Dutch IT-channel Award voor Security Innovator of the Year in het leven te roepen. De award, vorig jaar gewonnen door ESET, staat klaar voor de leverancier die écht nieuwe dingen deed in 2018.

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

ESET is opnieuw genomineerd. Het Slowaakse bedrijf met een Nederlands kantoor in Sliedrecht heeft meer dan dertig jaar ervaring met ICT-beveiliging en meer dan honderd miljoen gebruikers in bijna alle landen. We mogen wel zeggen: de grootste leverancier van ICT-security binnen de Europese Unie, die in Nederland met een team van meer dan vijftig professionals organisaties van MKB tot enterprise beveiligt. Met een dit jaar gelanceerd enterprise portfolio – een innovatief totaalconcept – biedt ESET allround beveiliging aan enterprises. De ESET Cloud Adminstrator, een andere recente toevoeging, is vooral geschikt om de beheersbaarheid en veiligheid van ICT-systemen bij kleinere ondernemingen te vergroten.

'Vertrouw op Duitse Zekerheid', zeggen ze bij G DATA. Het securitysoftwarebedrijf uit Bochum met een Benelux-vestiging in Badhoevedorp, opgericht in 1985, wordt geroemd om de nieuwe zakelijke oplossingen die het in 2018 lanceerde. Producten als BankGuard – dat volledig automatische bescherming biedt bij online bankieren – en Exploit Protection – dat doorlopend het gedrag van geïnstalleerde software controleert op onregelmatigheden – zijn gebaseerd op technologieën die onbekende malware kunnen identificeren op basis van gedrag. Daarnaast introduceerde G DATA in 2018 een nieuwe proactieve anti-ransomware technologie. Met G DATA profiteren gebruikers van zeer geavanceerde, proactieve en dynamische beveiligingstechnologieën.

Het Russische Kaspersky Lab was in 2016 winnaar van de Dutch IT-channel Award voor Security Vendor of the Year. Sinds juli 2018 hebben klanten die gebruik maken van het Kaspersky Private Security Netwerk de garantie dat hun gegevens nooit de Europese Unie zullen verlaten. Klanten moeten volledige zekerheid hebben dat hun gegevens optimaal beschermd en beveiligd worden, en daarom heeft Kaspersky Lab als eerste aanbieder van cybersecurity een dienst in de aanbieding die altijd binnen de EU blijft, overigens zonder dat klanten inleveren op kwaliteit. De Benelux was in 2018 de eerste regio waar Kaspersky Lab deze dienst voor zijn klanten beschikbaar maakte.

RedSocks Security is specialist in de detectie van verdacht netwerkgedrag en de bestrijding van cybercriminaliteit, en maakt daarbij gebruik van innovatieve technieken als machine learning, artificial intelligence en cyber threat intelligence. Het softwarebedrijf heeft vestigingen in New York, Tokyo, New Delhi en Den Haag, en garandeert dat zijn oplossingen compliant zijn met EU-wetgeving en toepasbaar in organisaties ongeacht grootte. Een interessante business case in het recente verleden deed RedSocks bij reisorganisatie TUI, waar vanwege de actualisering van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en in het kielzog daarvan de meldplicht Datalekken, de logging-opties van bestaande IT-security moesten worden verbeterd en uitgebreid.

Wie Sophos zegt, zegt unified threat management. De softwareontwikkelaar uit Engeland, die vorig jaar ook al was genomineerd, slaat een brug tussen innovatie en simpliciteit, en heeft een sterke focus op het simpel en betrouwbaar houden van ICT-security. 'Cybersecurity made simple' is de heldere slogan. Vlaggenschip is het unieke platform Sophos Central, een cloudoplossing die gemak, eenvoud en overzicht combineert. Sophos' endpoint protection portfolio InterceptX werd onlangs uitgebreid met EDR: Endpoint Detection and Response. Het daardoor ontstane InterceptX Advanced with EDR maakt gebruik van deep learning, waardoor deze oplossing malware sneller en beter kan opsporen.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!