Wie wordt Channel Manager van 2018?

05-12-2018 | door: Witold Kepinski

Wie wordt Channel Manager van 2018?

Verkoopkanalen hebben managers nodig, dat is met het Nederlandse ICT-kanaal niet anders. Vraag maar aan Marco Lesmeister van HPE, die de award voor Channel Manager of the Year 2017 op de schoorsteen heeft staan. Ook dit jaar strijden vijf genomineerden om deze speciale Dutch IT-channel Award. Wie mag zich straks Channel Manager of the Year 2018 noemen?

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Aidan van Nes werkt sinds november 2014 bij AppSense, dat in 2017 werd overgenomen door het Amerikaanse softwarebedrijf Ivanti. Sindsdien is Van Nes bij Ivanti verantwoordelijk voor de opzet en implementatie van het channelprogramma. Onder zijn verantwoordelijkheid profiteren partners van heldere marges en interessante dealregistratie-fees, en kunnen ze de specialisatie en de certificering kiezen die het beste bij hen past. Hij is volgens het kanaal sterk in het maken van keuzes, heeft overtuigingskracht en communiceert direct. Aidan van Nes is een groot voorstander van oplossingen die elkaar aanvullen. Hij werkte eerder bij de distributeurs SecureComm en Azlan.

Lodewijk van Klaveren werkt sinds 2010 bij Veeam en bekleedt sinds 2013 de positie van channel manager Benelux. Collega's noemen Van Klaveren 'een echt mensenmens'. Hij houdt van openheid, eerlijkheid en vertrouwen, haalt veel plezier uit het coachen van zijn team om beoogde doelen te halen, en wil dat collega's het beste uit zichzelf halen en optimaal presteren. Nu steeds meer (eind)klanten overstappen naar multi-cloud- of hybrid-cloudomgevingen, helpt Van Klaveren partners actief om de hostingdiensten en de lokale platformen die zij met Veeams beschikbaarheidsoplossingen bouwen, stevig in de markt te zetten. Lodewijk van Klaveren werkte eerder bij onder andere HP, VMware en Novell.

Robert Jan Dullaart staat sinds april 2014 aan het hoofd van de Benelux-channelorganisatie van NetApp, leverancier van software, systemen en services voor databeheer en -opslag. Het kanaal noemt Dullaart 'een zeer gedreven channel manager die het Benelux-kanaal kent als geen ander'. Volgens de motivaties bij zijn nominatie kan Dullaart 'op alle fronten meedenken binnen de eigen organisatie en die van partners'. Robbert Jan Dullaart, eerder werkzaam bij het Amerikaanse General Electric, wordt beschouwd als iemand 'die het NetApp-channelteam uitstekend bestuurt en goed overweg kan met alle relevante personen in het directe NetApp-channel en het volledige partnerecosysteem'.

Sunil Dutt is sinds drie jaar verantwoordelijk voor channel sales en het 'alliance enablement' van Nutanix. Door zijn inspanningen en zijn wereldwijde netwerk heeft hij samen met partners een zichtbare en waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de snelle groei van Nutanix in Nederland. Volgens ingewijden in het kanaal stelt Dutt altijd het belang en het succes van partners voorop. 'Hij zet zich niet alleen in voor de belangen van Nutanix, maar is een echte ambassadeur voor zijn partners', klinkt het in de toelichtingen op zijn nominatie. Sunil Dutt werkte eerder bij onder meer Symantec en Tech Data.

Willem van den Nieuwenhuijzen is al tientallen jaren een prominente naam in het Nederlandse ICT-kanaal. Van den Nieuwenhuijzen, sinds 2013 manager transactional channel & SBSO sales bij HP Nederland, helpt met zijn team in Nederland en Barcelona meer dan duizend partners aan een succesvolle businessgroei. Hij slaagde erin om in drie jaar tijd de groei met deze partners te verdubbelen. Van den Nieuwenhuijzen, die al sinds 1995 bij HP werkt, ontving zowel binnen als buiten HP diverse onderscheidingen, trad in 2017 toe tot de HP President Club en won met zijn team de EMEA Award voor Best Transactional Country of the Year.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards