Wie wordt ICT Woman van 2018?

06-12-2018 | door: Witold Kepinski

Wie wordt ICT Woman van 2018?

Met de uitreiking van een speciale award voor ICT Woman of the Year beleven de Dutch IT-channel Awards dit jaar een primeur. Slechts 7 procent van de mensen in de Nederlandse ICT-sector is vrouw, en dat kan deze nieuwe award wellicht veranderen. Vijf vrouwelijke managers gaan uitmaken wie zich ICT Woman of the Year 2018 mag noemen.

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Bianca van Engeland is manager van de software unit binnen Copaco Nederland. Onder haar leiding heeft de distributeur al jaren het grootste aandeel als het gaat om IBM-software en MST-open license. Van Engeland, werkzaam bij Copaco sinds de eeuwwisseling, liet bovendien de cloud unit van Copaco Nederland 'excelleren', zoals staat beschreven in de toelichting bij haar nominatie. Resultaat: de distributeur uit Eindhoven heeft inmiddels het grootste aandeel als het gaat om MST CSP, ondanks het feit dat Copaco Nederland het CSP-contract pas een jaar later kreeg dan alle andere Nederlandse distributeurs. Bianca van Engeland werkte eerder bij Quadram en Chip Market Europe.

Jeannine Peek is sinds 2011 managing director bij Dell EMC Nederland en was tot voor kort drie jaar lang voorzitter van Nederland ICT. Branchegenoten die haar hebben genomineerd, noemen haar 'bevlogen en betrokken', maar ook 'integer en discreet'. Peek zet zich al jaren in voor meer vrouwen in bestuurlijke functies en voor een beter imago van de ICT-sector bij vrouwen. Als voorzitter van Nederland ICT zorgde ze onder meer voor een betere relatie tussen de Nederlandse ICT-sector en de overheid. Jeannine Peek wordt omschreven als 'een meewerkende voorvrouw, die oog heeft voor detail en voor de mensen met wie ze werkt'.

Marga Reuver is meer dan 25 jaar werkzaam in de ICT-sector en momenteel directeur bij Espresso gridpoint, de IaaS-leverancier die ze in 2008 met twee compagnons oprichtte. Daarvoor werkte Reuver onder meer bij softwarebedrijf Competa IT en bij Symantec. Ze is genomineerd vanwege haar leiderschap en omdat ze altijd oog heeft en houdt voor klanttevredenheid. 'Onder alle omstandigheden weet zij situaties zodanig te managen, dat business partners tevreden zijn en graag klant willen blijven', zo lezen we in de toelichtingen bij haar nominatie. 'Marga verliest het persoonlijke aspect niet snel uit het oog en staat altijd open voor de input van anderen.'

Monic van Aarle wordt met haar jarenlange ervaring binnen de ICT-sector en haar huidige functie als director general business & partner ecosystem bij SAP Nederland, beschouwd als een voorbeeld voor vrouwen. Ze begon in 2004 bij SAP met het opzetten van een customer relationship center, om later met even veel enthousiasme sales director MKB te worden en actief te zijn met digital supply chain en IoT. Van Aarle is onder meer genomineerd vanwege haar kracht om duurzame relaties op te bouwen. Voor succes in de ICT-branche is immers niet alleen kennis van software en systemen nodig, maar zeker ook de kwaliteit om verbindingen te leggen.

Suzan Visker werkt sinds 1996 bij ICT-dienstverlener ARP Nederland en bekleedt daar sinds kort de functie van manager logistics & customer services. Volgens ingewijden in het kanaal is de groei die ARP de afgelopen jaren doormaakte voor een belangrijk deel haar verdienste. Visker wordt beschouwd als een echt 'mensen-mens'; ze haalt altijd het beste uit haar collega's, klanten en leveranciers. Haar motto: wil je snel gaan, dan ga je alleen; maar wil je ver komen, dan ga je samen. Suzan Visker wil het ICT-landschap aantrekkelijker maken voor vrouwelijke young-professionals, onder meer door 'het denkpatroon van de vaste ICT-kliek' te veranderen.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards