Wie wordt Reseller Personality van 2018?

07-12-2018 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wordt Reseller Personality van 2018?

De Dutch IT-channel Award voor 'Reseller Personality of the Year' werd vorig jaar gewonnen door Jordy Kool van Infotheek. Ook dit jaar staan weer vijf sterkte persoonlijkheden uit de wereld van ICT-resellers te trappelen om er met deze felbegeerde prijs vandoor te gaan.De Dutch IT-channel Award voor 'Reseller Personality of the Year' werd vorig jaar gewonnen door Jordy Kool van Infotheek. Ook dit jaar staan weer vijf sterkte persoonlijkheden uit de wereld van ICT-resellers te trappelen om er met deze felbegeerde prijs vandoor te gaan.

De genomineerden in deze categorie voor de Dutch IT-channel Awards zijn:

Bas van der Horst is managing director van het Bredase softwarebedrijf en Mendix-partner Appronto, en oprichter van ICT-consultancybureau AppVenture Group. Met Appronto ontving Van der Horst het afgelopen jaar de Overall Partner of the Year 2017 Award van softwareontwikkelaar Mendix, als erkenning voor onder meer de realisatie van hoogwaardige architecturen op basis van het Mendix-platform. Van der Horst zelf wordt geroemd om zijn lange termijnvisie en om de vertaalslag die hij weet te maken tussen business en IT. 'Met visie en daadkracht helpen Van der Horst en Appronto zowel multinationals en enterprises als kleinere organisaties met hun digitale transformatie', vindt het kanaal.

Frank Hoekstra speelde als vice president & regional general manager bij Insight Enterprises Nederland een belangrijke rol bij de overname van cloudspecialist Caase.com. Samen met Victor-Jan Leurs van Caase.com zette Hoekstra een nieuwe organisatie neer die als een echte trusted advisor werkend Nederland kan voorzien van optimale end-to-end SaaS-oplossingen. Insight is door de overname beter in staat om intelligente cloudoplossingen aan te bieden aan Nederlandse eindgebruikers; de twee bedrijven hebben samen alles in huis voor een succesvolle (al dan niet gedeeltelijke) migratie naar de cloud. Frank Hoekstra werkte eerder bij onder meer HP en managed security advisor Kahuna.

Marcel Joosten werkt sinds 2004 bij Centralpoint, een van de grootste ICT-resellers in de Benelux. Sinds november 2013 bekleedt hij zijn huidige functie van director marketing en e-commerce. Joosten wordt door menigeen in het Nederlandse IT-kanaal beschouwd als de aanvoerder van een van de meest spraakmakende merkoperaties in ICT-land: de fusie en branding van Infotheek, Scholten Awater, Centralpoint.nl en Centralpoint.be tot één nieuw Centralpoint. Marcel Joosten studeerde informatica en was in januari 1990 mede-oprichter van software reseller No.1 Software. Later was hij mede-eigenaar van softwaredistributeur Kenfil en business unit director bij softwarebedrijf Blue Fox Enterprises.

Ronald Schaap is al sinds januari 2002 chief executive officer van PQR, de VAR die zichzelf graag afficheert als dé strategisch adviseur voor moderne software defined datacenter- en workspaceoplossingen. Onder Schaaps leiding groeide het bedrijf uit De Meern en Amsterdam uit tot een van de grootste resellers binnen de ICT-branche in Nederland. Schaap, die eerder werkzaam was bij IBM, kondigde onlangs aan PQR in april 2019 te zullen verlaten. Zijn nominatie voor deze award moet dan ook vooral worden beschouwd als een eerbetoon, en als dank voor alles wat Ronald Schaap voor de Nederlandse IT-branche heeft betekend.

Victor-Jan Leurs, general manager bij Caase.com, is genomineerd om dezelfde reden als Frank Hoekstra: de overname van Leurs' Caase.com door Hoekstra's Insight Enterprises Nederland. De manier waarop beide heren de handen ineen sloegen en werk(t)en aan hun gezamenlijke ambities, oogstte in het Nederlandse ICT-kanaal volop waardering. Het resultaat is een nieuw Insight, met Caase.com als divisie daarvan. De nieuwe organisatie is in staat om als een ware trusted advisor precies de end-to-end SaaS-oplossingen aan te bieden die de Nederlandse zakelijke markt nodig heeft. Victor-Jan Leurs was eerder managing director en eigenaar van managed service provider Computer SOS uit Enschede.

Stem nu via www.dutchitawards.nl !

Terug naar nieuws overzicht