Maarten Guijt is General Manager Benelux bij Lenovo

03-12-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Maarten Guijt is General Manager Benelux bij Lenovo

Maarten Guijt (foto) is benoemd als General Manager Benelux van Lenovo. Guijt is werkzaam bij Lenovo sinds 1 december 2018 en zal rapporteren aan Francois Bornibus, President EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Guijt vervangt Andreas Mayer na zijn vertrek eerder dit jaar.

Guijt gaat in zijn functie de strategie en transformatie-initiatieven van Lenovo (Lenovo Personal Computing en Smart Devices-divisie) in de Benelux verder versterken. Onderdeel van zijn missie is het optimaliseren van de globale positie van Lenovo als pc-fabrikant met als doel een stabiele nummer één-positie in Benelux te veroveren. Tevens zal hij zich inzetten voor groei en marktaandeel in de tablets- en smart devices-markt.

'Ruime leiderschapservaring'

Francois Bornibus zegt over de benoeming Maarten Guijt: "Gedurende zijn loopbaan heeft Maarten ruime leiderschapservaring opgedaan met het managen van teams op regionaal, nationaal en mondiaal niveau en in verschillende business-, strategie- en route-to-market-disciplines. Ik ben blij dat hij onderdeel wordt van de Lenovo-familie." 
 
Guijt heeft twintig jaar ervaring met het leiden van teams in de internationale IT- en Telecom-industrie. Voordat hij bij Lenovo kwam, vervulde hij de rol van General Manager bij HP Indigo Digital Solutions Northern Europe vanuit Nederland. Voorafgaand aan deze functie had Maarten verschillende strategische leidinggevende functies op het hoofdkantoor van HP in Palo Alto, Californië en verschillende rollen in zijn 13 jaar bij KPN Royal Dutch Telecoms. 

Afgestudeerd in Marketing en International Business

Guijt is afgestudeerd in Marketing en International Business aan de Universiteit van Duesto in San Sebastián, Spanje en de Haarlem Business School in Nederland. Door de jaren heen heeft hij verschillende (internationale) diploma’s behaald, waaronder Executive Education aan het Instituut voor Management in Lausanne (Zwitserland), Marketing en Strategic Marketing Planning aan de Universiteit van Tilburg, Business Management aan Nyenrode Nederland en de London Business School in Engeland.

Terug naar nieuws overzicht