Witold Kepinski - 03 december 2018

Dell Technologies boekt dubbele groeicijfers over derde kwartaal

Dell Technologies boekt dubbele groeicijfers over derde kwartaal image

Dell Technologies kondigt de fiscale resultaten voor het derde kwartaal van 2019 aan. Voor het derde kwartaal was de omzet 22,5 miljard dollar, een stijging van 15 procent en niet-GAAP-inkomsten was 22,7 miljard dollar, een stijging van 14 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Het nettoverlies bedroeg 895 miljoen dollar.

Tijdens het kwartaal genereerde het bedrijf een operationeel verlies van 356 miljoen dollar, met een niet-GAAP bedrijfsresultaat van 2,1 miljard dollar, naar beneden met 2 procent. De kasstroom uit operationele activiteiten was ongeveer 833 miljoen dollar.

"De digitale transformatie van onze wereld is aan de gang en we bevinden ons in de vroege stadia van een enorme, door technologie geleide investeringscyclus," zei Michael Dell, voorzitter en CEO, Dell Technologies. "Dell Technologies is gemaakt om deze gelegenheid aan te grijpen voor onze klanten en onze investeerders. U kunt het bewijs zien in onze sterke groei, in onze krachtige innovatie en in de diepte van onze klantrelaties. "

Het bedrijf sloot het derde kwartaal af met een cash en een investeringssaldo van 20,4 miljard dollar. Tijdens het kwartaal heeft Dell Technologies ongeveer 1,3 miljard dollar van zijn kernschuld afbetaald  In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf ongeveer 14,4 miljard dollar in brutoschuld afgelost, exclusief Dell Financial Services gerelateerde en subsidiaire schuld.

PC Business

Dell Technologies zei dat de Client Solutions Group 10,9 miljard aan inkomsten in het derde kwartaal boekte, onder andere door de beter presterende pc-industrie wat leidt tot hogere marktgroei van desktops, notebooks en in commerciële units.

Dochteronderneming VMware haalde een omzet van 2,2 miljard dollar, een stijging van 15%. De omzet in het derde kwartaal van andere activiteiten, zoals Pivotal, Secureworks, RSA Security, Virtustream en Boomi, bedroeg 583 miljoen dollar,

Edge

"Dell Technologies heeft een breed scala aan mogelijkheden en een unieke positie verzameld die een aantrekkelijk financieel model aandrijven" zegt Tom Sweet, financieel directeur, Dell Technologies. "Ons derde kwartaal met een groei met dubbele cijfers in alle drie onze rapporteerbare segmenten toont aan dat onze klanten ons steeds meer zien als een belangrijke partner met een diep portfolio om aan hun behoeften te voldoen, van de edge (rand) tot de kern van de cloud."

Storage

De storage business was goed voor 3,83 miljard dollar omzet. Dell zag een tweecijferige groei in de vraag naar high-end, op bestanden gebaseerd en alle flash-opslagmogelijkheden. Tom Sweet, Dell CFO, licht toe: "Eerlijk gezegd hadden we graag een hogere opslaggroei zien dit kwartaal, maar we geloven wel dat we de juiste acties hebben ondernomen om zinvolle langetermijnverbeteringen in de opslagactiviteiten te bewerkstelligen."

Hyperconverged

Jeff Clarke, vice-voorzitter, en verantwoordelijk voor de producten en activiteiten van het bedrijf, voegde hieraan toe: "We blijven ons richten op het versnellen van de snelheid in mid-range opslag door middel van aanzienlijke investeringen in onze go-to-market-engine om de capaciteit en dekking te vergroten, gerichte innovatie om het concurrentievermogen te vergroten van de portefeuille en werken aan een nieuw mid-range product dat naar verwachting beschikbaar zal zijn tegen het einde van volgend jaar. We blijven een sterke vraag zien naar onze marktleidende hypergeconvergeerde portfolio en andere softwaregedefinieerde aanbiedingen. Onze VxRail-aanbiedingen zagen triple dit kwartaal weer een cijfergroei en dit kwartaal op basis van de vraag en ligt nu ruim boven de run rate van 1 miljard dollar. "

Lees meer details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!